BAFRA'DA OT TOPLAMA YARIŞMASI

BAFRADA OT TOPLAMA YARIŞMASI
Samsun'un Bafra ilçesinde, Ot Yemekleri Festivali kapsamında "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" düzenlendi.

Samsun’un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Alt Yapı Birliği ile birlikte düzenlenen “Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali” öncesi "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" yapıldı.

Bafra'nın Sürmeli Mahallesi'nde düzenlenen Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması'na 20 yarışmacı katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fergan Karayel yarışmacılara ne tür otlar toplayabilecekleri konusunda uyarılarda bulundu, yarışmanın kuralları hakkında bilgilendirme yaptı. Yarışmacılar açık alanda çeşitli bölgelere dağıtılarak 2 saat süreyle yenilebilir ot topladı. İki saatlik süre sonunda yarışmacılar topladıkları otları Jüriye teslim etti. Yarışmanın birincisi Samsun'da devan edecek olan “Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali”nde açıklanacak.

 

KIRCAN KAVURMASI KARIŞTIRDILAR

Samsun'dan otobüsle gelen konuklara Sürmeli Organik Pazar'da köylüler hazırladıkları hamur işlerini ikam etti. Sürmeli Organik Pazar’a gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada hazırlanan otlu kırcan kavurmasını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile birlikte karıştırdı. Öğrenciler tarafından yapılan doğa resimlerini ve pazar yerini gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Burada olduğum için kendimi mutlu ve şanslı görüyorum. Hakikaten yüreğim yaşama sevinci doldu. Ben buradaki tatbikatın, diğer mahallelerde de zaman içerisinde giderek yayılarak alışkanlık haline geleceğini düşünüyorum. Çünkü herkes artık bir şekilde farklılaşarak kendini farklı bir şekilde sahip olduğu değerleri ortaya koyarak tanıtmaya çalışıyor. İller de bu yarış içerisine, ilçeler de bu yarış içerisinde. Şimdi içerisinde bulunduğumuz Sürmeli Mahallesi bu yarışta ortaya çıktı. Nerede olursa olsun şehrimizdeki örnek uygulamalardan bir tanesi konuşulunca ‘Sürmeli uygulaması’ diye bahsediliyor. Bu sizin için kıvanç verici ve gurur duyulacak bir şey" dedi.6666666.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber