Bafra'da Kitap Okuma Yarışması Başladı

Bafrada Kitap Okuma Yarışması Başladı
“Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor” komisyonu, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Atatürk Ortaokulu müdürü Şahin Çetin, Bafra Anadolu Lisesi müdürü Yıldıray Baş, ve Proje koordinatörü Hasan Bekar’ın katılımıyla

 

“Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor” komisyonu, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Atatürk Ortaokulu müdürü Şahin Çetin, Bafra Anadolu Lisesi müdürü Yıldıray Baş, ve Proje koordinatörü Hasan Bekar’ın katılımıyla Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanımızın başlattığı `Türkiye Okuyor` kampanyasına katkıda bulunmak için `Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor` kitap okuma projesi Bafra Halk Eğitim Merkezi, Bafra Anadolu Lisesi ile birlikte Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma ile ilgili kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelindi. `Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor` kitap okuma projesi hakkında proje koordinatörü Hasan Bekar tarafından Kaymakam Ali Katırcı’ya brifing verildi.
 
Kaymakam Katırcı,  öğrencilerin okumayı alışkanlık haline getirmesinin, onların hayata hazırlanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, okumak insanı geliştiren, yücelten bir çabadır. Okumak başka hayatların, fikirlerin dünyasına yapılan yolculuktur. 21. yüzyılda toplum olarak dünya üzerinde iyi ve güzel bir yer edinmek istiyorsak, kitap okuma sevgisini geliştirmemiz, toplumda okuyan, sorgulayan ve yazan bireyler yetiştirmemiz, eleştirme ve sorun çözme davranışları geliştirmek için okumamız ve okutmamız gerekiyor. Bu çalışma önemi ve kapsamı itibariyle büyük önem arz etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarını, Sivil Toplum örgütlerini bu çalışmaya destek olmaya davet ediyorum. `Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor` kitap okuma projesine katkı sağlayan yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum dedi.
 
Proje Koordinatörü Hasan Bekar, bu projeyle ilçedeki herkese kitap okutmayı amaçladıklarını belirterek yarışmaya katılacak öğrencilerin 3350, velilerin ise 113 olduğunu belirtti. İlk eleme sınavı ilköğretim öğrencileri ile birlikte veliler 24 Nisan 2013tarihinde Çarşamba günü yapılacaktır. Ortaöğretim öğrencilerinin ilk eleme sınavı ise 27 Nisan 2013 Cumartesi günü yapılacaktır. Başvurular katılım arttıkça güncellenebilecektir. Son güncel listeler 15 Nisan’ a kadar Atatürk Ortaokulu ve Bafra Anadolu Lisesi Müdürlüğüne bildirilecektir.” dedi.
                     
 
                                                                                                                 Haber Kaynağı: Bafragazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz