Bafra’da 10 Kasım

Bafra’da 10 Kasım
Samsun'un Bafra'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı

Saat 08.30'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya indirildi. Çelenk sunum töreni sonrasında Bafra Fatih Ortaokulu tarafından Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen anma programına geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü anma programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Fatih Ortaokulu öğretmeni Serap Abdik tarafından yapıldı. Atatürk'ün hayatı, ilkeleri ve devrimleri ile ilgili sinevizyon sunumu ile devam eden programda “Nasıl söylerim öldüğünü” adlı gösteriminin ardından ilkokul, ortaokul ve liseler arası şiir yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Öğrencilerin okuduğu duygu yüklü ve mesaj dolu Atatürk şiirleri büyük alkış aldı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı anma töreni, öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ve Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.
Programa Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Adalet Gökcan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir