Bafra Sera OSB Antalya’da tanıtıldı

Bafra Sera OSB Antalya’da tanıtıldı
Bafra Sera OSB Antalya’da tanıtıldı

Tarım sektörü Antalya'da düzenlenen uluslararası "Growtech" fuarında buluştu. Bafra heyeti ise ilçe tarımını ve Bafra TDİ Sera OSB’nin tanıtımını yapmak üzere tam kadro Antalya’da yer aldı.
Antalya'da düzenlenen Growtech 20. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zulkif Dağlı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş ve Bafra TDİ Sera OSB Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet organizasyonda Bafra TDİ Sera OSB’nin tanıtımını yapıp, mevcut durumdaki Sera işletme sahipleri ve yatırımcılarla istişareler gerçekleştirdi. Sera işletmelerinde genel yetiştiricilik ve ihracat çalışmalarıyla ilgili bilgi alındı.

25 ülkeden 510 firma yer aldığı böylesi bir organizasyonda bulunmanın önemine değinen Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Antalya 20. Growtech Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı'nı Bafra heyeti olarak ziyaret edip, katılımcı firmalardan bilgi aldık. İlçe tarımının ve Bafra TDİ Sera OSB’nin tanıtımını yaptık” dedi.
Başkan Kılıç, “Söz konusu fuar Dünyanın en önemli örtü altı tarım sektörü fuarı durumunda. Bafra Sera OSB gerek tanıtımını yapmak ve gerekse seracılık alanında yeni ufuklara sahip olmak açısından bizler için oldukça önemli. Biz gerek tarım gerek hayvancılık noktasında da Bafra’mızın katma değerinin yükselmesi için çaba sarf ediyoruz. Tarımda da kendisini sürekli geliştiren, yenileyen bir şehir haline dönüşmek istiyoruz. Bunu da bu alanda uğraş veren paydaşlarımızla yapacağız. Nerede bir yenilik varsa, nerede yeni model bir çalışma varsa gelişmeleri takip edip ilçemize entegre etme arzusundayız” diye konuştu.
24-27 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olan fuarda, Sera & Sulama Teknolojileri”, “Tohumculuk”, “Bitki Besleme ve Koruma”, “Tarım Makineleri” ve “Hayvancılık” olmak üzere toplam 5 kategori bulunuyor.
(FAU-E)

25.11.2021 16:25:20 TSI
NNNN

Metni Kopyala

Yazdır

Sepete Ekle

Fotoğrafları İndir

Fotoğraf Galeri


Samsun’da Nitelikli İstihdamı Geliştirme Merkezi kurulumu için imzalar atıldı

25.11.2021 16:23:50 Samsun / Ekonomi / 20211125AW475474

Fotoğrafı İndir

Fotoğrafı İndir

Fotoğrafı İndir

IHAAW153512-EKO/25-11-2021


Samsun’da Nitelikli İstihdamı Geliştirme Merkezi kurulumu için imzalar atıldı

(Fotoğraflı)

Erdi Demür
SAMSUN (İHA) – Samsun’da işgücüne nitelikli eleman sağlamaya yardımcı olacak Nitelikli İstihdamı Geliştirme Merkezi (NİSGEM) kurulumu için imzalar bugün atıldı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Kasım Ayı Toplantısı Canik Balıkçı Barınağı’nda Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ve Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımı ile yapıldı. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

“4 ilimiz arasında güzel bir sinerji oluşturuyoruz”
Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya arasında güzel bir sinerji oluşturduklarının altını çizen Zülkif Dağlı, “4 ilimizle birlikte bağlantılı olarak ihtiyaçlar neyse onlara yönelik çalışıyoruz. Geçen yıl OSB’lerin altyapı işleri önemliydi bölgemiz açısından. Bunlara destek sağlandı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine Samsun’a özgü CMDP projelerimiz var. 4 ilimizi kapsayan SOGEP projelerimiz var. Bunlar da devam ediyor. Bu işlerin takibini bizzat yapıyoruz. Artan fiyatlar ve buna benzer konulardan dolayı projeler takip edilmediği zaman sıkıntılara girebiliyor. Eş finansmanları kamu kurumlarımız arttırmak zorunda kalabiliyorlar. Bu manada seri ve zamanında bitirtmek üzere projeleri hızlı bitirmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. 4 ilimiz arasında güzel bir sinerji oluşturuyoruz. Hem Samsun hem Tokat hem Çorum hem de Amasya ilimiz için inşallah bunlar hayırlara vesile olacaktır. İlkadım şehrimize ve Samsun’umuza hayırlı olsun. Toplantımıza gelenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“NİSGEM ile işgücüne güzel bir katkımız olacak”
Bugün imzası atılan NİSGEM hakkında da bilgi veren Dağlı, “Nitelikli İstihdamı Geliştirme Merkezi kurulumu ile ilgili projemiz vardı. Bu önceden uyguladığımız bir projeydi. Hem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hem de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakan yardımcılığından beri takip ettiği bir projeydi. Mesleki eğitimin önemini biliyoruz. Olmazsa olmaz. Son zamanlarda bu konu hem sanayi hem de küçük esnaf açısından tamamen sıkışmış durumda. Bu manada NİSGEM için geçen yıl müracaatımızı yapmıştık. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, 2 tane OSB’miz, OMÜ, SAMÜ, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi gibi tüm kurumlarımızı kapsayan bir proje olması itibarıyla son derece önemli. Burada hem mesleki eğitim merkezi oluşturuyoruz hem de mesleki yeterlilik belgesi akredite olmak suretiyle mesleki yeterlilik belgesini de vereceğiz. Bu belgeyi metal, gıda, kaynak ve mobilya gibi yaklaşık 80 sektörde lisanslamayı yapmış olacağız. Bu manada işgücüne güzel bir katkımız olacak. Bu, yönetim kurulumuz ve bakanlığımızdan da geçti. Projenin imzasını da bugün atıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Samsun Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi Projesi
Proje, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akredite edilmiş Samsun’da Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi’nin kurulması ve tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında çalışanlar, işbaşı eğitim çalışanları ve iş arayanların, ayrıca özel gereksinimli bireylerin (otizm, zihinsel engelli gibi) mesleki yeterliliklerinin belgelendirilmesi ve eğitimler yoluyla istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik olacak. Projede mesleki eğitimde performans ve kalite ölçütleri geliştirilerek mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesine yönelik Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan ağaç işleri-mobilya, makine-metal, otomotiv uygulamalı eğitim atölyelerinin iyileştirilmesi ve yeni makine parkı oluşturulması sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ajans tarafından yürütülen 2021 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Samsun Valiliği’nin uygulayacağı projenin toplam bütçesi 8 milyon TL. Bunun yüzde 80’i CMDP kapsamında hibe olarak sağlanacak. 18 ay süreli projenin 2022 yılından itibaren eğitim ve belgelendirme hizmetlerini vermeye başlaması hedefleniyor.
Başvuru sahibinin Samsun Valiliği olduğu projenin ortakları Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası. Projenin toplam bütçesi 8 milyon bin 367 TL. Eş finasman ise 1 milyon 600 bin 273 TL. Projeye CMDP katkısı 6 milyon 401 bin 93 TL.
Proje uygulama süresi 18 ay olurken, yatırımın ölçeği (Kapasite) makine-teçhizat-ekipman-malzeme-yazılım-donanım alımı bileşeni olacak. Mesleki yeterlilik sınavlarının gerçekleşeceği sınıf (derslik) sayısı 5 olacak. Geliştirilecek mesleki atölye sayısı 4 (2’si laboratuvar niteliğinde ). Kurulacak bilgisayar laboratuvar sayısı ise 2 olacak. Tefrişatı yapılacak ofis (idari büro) sayısı 3 olurken, tefrişatı yapılacak toplantı salonu sayısı da 1 olacak. Eğitim hizmetleri bileşeni kapsamında merkezde verilen eğitici eğitimler yılda 8 adet olacak. Belgelendirme merkezi aracılığıyla verilen belge sayısı yılda 2bin 500. Çalışanlara yönelik verilen mesleki eğitim sayısı yılda 8 adet ve yılda 300 kişi olacak. Uluslararası mesleki yeterlilik belgesine sahip kişi sayısı yılda 500 kişi, Europass geçerliliği olan belge/sertifika sahibi kişi sayısı yılda 500 kişi olurken ulusal mesleki yeterlilik belgesine sahip kişi sayısı da yılda bin 500 kişi olacak.
Toplantıda ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve davetliler de hazır bulundu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir