Aziz Yıldırım'a yine mahkeme yolları

Aziz Yıldırıma yine mahkeme yolları
Fenerbahçe Spor Kulübü eski As Başkanlarından Avukat Recep Özcan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe eski Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği eski As Başkanlarından Recep Özcan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunduğu suç duyurusunda, Fenerbahçe Kulübü'nün uymak zorunda oldukları 'e-bilet' uygulaması sistemine dahil olmadıklarını belirterek, başkan Aziz Yıldırım ve beraberinde haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişilerin, spor müsabakalarını seyirden yasaklama ve para cezasına çarptırılmasını istedi.

E-bilet uygulaması için, kanunda yer alan hükümlere uyulmadığını savunan Özcan suç duyurusunda, "Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu 14 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve uyulması kamu yararı açısından zorunlu bulunan ‘e-bilet’ uygulamasına uymadığı gibi, 31 Ağustos 2014 tarihinde Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor futbol müsabakası için de ‘e-bilet’ hükümlerini ihlal ederek, kombine kart sahiplerine sadece 3 müsabaka için geçerli özel bir kart vermiştir. ‘E-Bilet’ talebinde bulunan 40 bine yakın taraftara bilet vermeyerek, evrensel insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayarak ülke kanunlarına ve Avrupa İnsan Hak ve Sözleşmelere aykırı davranarak kişilerin fikir ve düşüncelerini ifade etmesine engel olmuş, bu şekilde ilgili yasa dışında ceza yasasına ve uluslararası sözleşmelere aykırı suç işlemiş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Özcan yaptığı başvuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün e-bilet sistemini ihlal ettiği gerekçesiyle, "Bilindiği üzere 6222 sayılı kanunun açık hükmü gereği kulüpler e-bilet sistemi ve bunun uygulanacağı kart sistemini uygulamak zorundadırlar. Spor müsabakalarına, kişi ancak adına düzenlenen elektronik kart ile izleyici olarak girebilir. Spor müsabakasına izleyici olarak girecek kişilerin kontrolünü ev sahibi kulüp yapmakla yükümlüdür. Elektronik kart uygulaması 14 Nisan 2014 tarihinde başlar. Bu kurallar Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanır. Kanun hükümlerine göre temin edilmiş bileti olmaksızın spor müsabakalarını izlemek amacıyla spor alanlarına girenler suç işlemiş olur. Spor alanlarına spor müsabakalarını izlemek amacıyla bu kanun hükümlerine aykırı olarak seyirci kabul eden veya kabul edilmesini sağlayanlar da suç işlemiş olur" açıklamasına yer verdi.
Recep Özcan, yukarıdaki gerekçelerle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Fenerbahçe eski Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Ahmet Tahir Perek, Ender Alkaya, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Özokur, Turhan Şahin, Deniz Tolga Aytöre, Şekip Mosturoğlu ve Erhan Türkoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir