Ayvacık’taki Orman Yangını Söndürüldü

Ayvacık’taki Orman Yangını Söndürüldü
Samsun’un Ayvacık ilçesine bağlı Başalan Mahallesi’nde pazartesi günü başlayan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleler neticesinde söndürüldü ancak soğutma çalışmaları devam ediyor.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde pazartesi günü başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını belirten Kaymakam Can Kazım Kuruca, zorlu arazi şartlarına rağmen başarılı bir söndürme çalışması yürüttüklerini belirtti. Kuruca, “İlk etapta yangına karadan müdahale edildi. Yangının meydana geldiği Başalan Mahallesi’ne yakın olan Çamlıkale, Çökekli, Döngel, Karşıdöngel, Tiryakioğlu, Gültepe, Güzelyurt, Ardıç ve Kazancılı köylerinden yaklaşık 130 vatandaş yangının kontrol altına alınmasında gönüllü olarak çalıştı. Ayrıca Ayvacık Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi de personellerini yangın bölgesine sevk edildi. Orman İşletme Müdürlüğü 50 kadar personel ile söndürme çalışmalarına katılırken, AFAD ekipleri de olası bir acil durum için yangın mahallinde hazır olarak bekletildi. Amasya Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve diğer şefliklerin personeliyle Ankara'dan gelen yöneticilerde 4 gün boyunca yangın bölgesinde bulundu” dedi.

 

“YANAN ALAN 10 HEKTAR”

Basında yanan alanın büyüklüğü hakkında bilgi kirliliği olduğunu belirten Kaymakam Kuruca, "Yangının niteliği örtü yangını. Yani orman toprağı üzerindeki dal, kesim atıkları, yaprak ve ot gibi diri örtüde meydana geldi ve ağaçlara nadiren zarar verdi. Yanan alanın büyüklüğü ilk tespitlerimize göre 10 hektar. İlerleyen dönemde teknik ekipler daha doğru bir ölçüm ile zarar gören alanın büyüklüğünü daha doğru bir şekilde tespit edecektir" diye konuştu.

 

“ARAZİ ŞARTLARI ZORLADI”

Dört gündür olay yerinde olduklarını belirten Kaymakam Can Kazım Kuruca şu bilgileri verdi: “Başalan Mahallemizde meydana gelen yangının örtü yangını olması nedeni ile yoğun bir duman çıkışı oluşmaktaydı. Karadan yürütülen çalışmalar arazi şartları nedeni ile güçlükle ilerledi. Zeminin kayalık olması dolayısıyla yol açma çalışması güçlükle yürütüldü. Yangının bir yönü de baraj gölüydü. Araçlarla yanan bölgeye ulaşamadık. İstanbul'dan gelen helikopter ile yangına müdahale ettik ve yüzün üzerinde sorti gerçekleştirildi. Ormancılar ve vatandaşın işbirliği içerisinde güzel bir çalışma yürüterek yangın tamamen söndürüldü ancak yangın alanına yol açılması ile karadan su sıkılarak soğutma çalışması devam ediyor."

ayvacik’taki-orman-yangini-sonduruldu1.jpg

ayvacik’taki-orman-yangini-sonduruldu2.20140629115106.jpg

ayvacik’taki-orman-yangini-sonduruldu3.jpg

ordulu-dagcilar-ayvaciki-adimladi3.20140629115458.jpg

ordulu-dagcilar-ayvaciki-adimladi4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber