Ayvacık'ta Vatandaş buluşması

Ayvacık'ta Vatandaş buluşması
      İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında her ay düzenli bir şekilde  gerçekleşen Vatandaş Buluşması toplantısı bu ay Ayvacık Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşti

    Vatandaşların her türlü istek, öneri, sorun ve şikayetlerini birebir doğrudan temas kurmak suretiyle ilgili kurumlar tarafından  değerlendirilip en kısa zamanda çözüm yollarının aranması amacı ile gerçekleşen Vatandaş Buluşması toplantısı İlçe Kaymakam Vekili Emre Yeşilbaş’ın Başkanlığında İlçe Jandarma Komutanı Burak Bora Yazgan, Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Emniyet Amiri Vekili Nevzat Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu mensupları ve ilçe Mahalle muhtarlarının katılımları ile gerçekleşti.

      Toplantıda İlk olarak 15 Temmuz Darbe Gecesi slayt gösterimi yapılarak katılımcılara o kara gece halkın verdiği mücadele, birlik ve beraberlik ruhu yaşatıldı. Daha sonra toplantıda sağlık, yol, alt yapı, güvenlik ile ilgili konular görüşülerek çözümleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. 

      İlçe Kaymakam Vekili Emre Yeşilbaş konuşmasında, “Hep birlikte yaşadığımız bu güzel ilçede sorunlar noktasında  neler yapabileceğimizi konuşacak ve çözüme birlikte ulaşacağız. Vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikayetlerini alıp, en kısa sürede değerlendirerek çözüm üreteceğiz. Siz muhtarlardan talebimiz, vatandaşların sorunlarını not alarak bizlere iletmeniz. Biz de kendi imkanlarımız ölçüsünde yapılabilecek olduklarımızı yapacağız. Yapamadıklarımızı üst mercilere ileteceğiz. Bu tür toplantıları vatandaşlarımızın da katılımı ile aylık olarak düzenli bir şekilde yaparak Devlet vatandaş bağını bu tür toplantılarla daha da güçlendireceğiz ” dedi.

      Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, “Vatandaşların rahat ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamak adına devletimizin yaptığı çalışmaların aktarılması ile ilgili vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Hepimiz Ayvacık’a hizmet için varız. Garnizon komutanımız güvenlik asayişi için burada,  İlçe Emniyet Amirimiz  çevre ve şehrin güvenliği için görev yapıyor. Belediyeciliğin ise binlerce sorunu var öncelikli sorunumuz yol ve su. Büyükşehir Belediyesi Ayvacık şubesi, SASKİ ve belediyemizin koordineli çalışmaları doğrultusunda ilçemizdeki yol ve su sorunlarını çözme noktasında gayretli çalışmalarımız oldu. Basına intikal eden Hapan grup yolu ile ilgili çalışmalarımızı bizler zaten başlatmıştık. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Yurt bizzat kendi gelerek yol ile ilgili yerinde incelemelerde bulunarak en kısa zamanda yolun genişlemesi ve gerekli çalışmaların başlanacağının müjdesini verdi. Biz Bir Turizm İlçesiyiz ve bizi diğer vilayetlere tanıtacak olan ilçe merkezidir. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde alt yapı olsun yol olsun bütçemizin yettiği kadarı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaz programımız dahilinde  43 mahallemizdeki  çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yaptığımız bu toplantılar sayesinde halkımızın sorunlarına ve isteklerine çare bulup muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı dinleyerek ilçemizi daha güzel yaşanabilir bir yer haline getirmeyi hedefliyoruz. " dedi.        Toplantıda söz alan muhtarlar, köylerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek çözüm önerileri hakkında İlçe Kaymakam Vekili Emre Yeşilbaş  ve Belediye Başkanı Mustafa Belur ile görüş alış verişinde bulundular.

HABER-FOTO: Köksal ÖNER - Ayhan GONCA

ayvacikta-vatandas-bulusmasi-(2).jpgayvacikta-vatandas-bulusmasi-(5).jpgayvacikta-vatandas-bulusmasi-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir