Ayvacık'ta turizm yemekleri görücüye çıkartıldı

Ayvacıkta turizm yemekleri görücüye çıkartıldı
Ayvacık Turizminin geliştirilmesi amacıyla Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (SAMTAB) olarak Ayvacık Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen "Turizm Çalıştayında" gündeme gelen yöresel yemekler için ilk adımı İlçe Halk Eğitim

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Sezer ÇOBAN

Turizm Çalıştayın da  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ayvacık’ta 2 yıl süre ile yapılması planlanan turizme yönelik çalışmalar istişare yapılmıştı. Toplantıda özellikle Ayvacık İlçesinde ivedilikle yapılması gereken İlçe mutfağına özgü yöresel yemekler gündeme gelmiş ve ilçenin o yemekle anılmasının sağlanması dile getirilmişti.

Toplantı sonrasında İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Yiğit ve personelleri bir araya gelerek yöresel yemek konusunda titiz bir çalışma yapılması ve hangi yöresel yemeğin tanıtım için gündeme getirilmesi tartışıldı.  Ayvacık Halk Eğitim Müdürü İsmail Yiğit ve personellerinde organize edilen toplantı ile İlçenin tanıtımı adına önemli rol alacak olan yöresel yemekler ilçe protokolüne sunuldu. Sunulan yemeklerden şifalı ısırgan çorbası büyük beğeni toplarken, turizm yemeği olarak gündeme getirilmesine olumlu ışık yakıldı.

Yöresel Lezzetlerin tadıldığı bu tanıtımda Ayvacık ilçesinin kültürünü yansıtan yöresel yemeklerin çeşitliliğinin arttırılarak dünya turizminin ve İlçemizin turizm potansiyeline nasıl katkı sağlayacağı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İlçemizin ülke mutfakları gibi dünya mutfağına sunabileceği birçok özgün yemeği bulunmaktadır. Bu lezzetlerin tanıtımlarının en iyi şekilde yapılarak ilçemizin doğa güzelliğinin yanı sıra mutfağıyla da turistlerin ilgisini çekebilecek cazibe merkezi haline getirmeliyiz. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Yiğit’e düzenlemiş olduğu kursun ilçemizin yemek kültürünü geliştirmesi amacı taşıdığından dolayı kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Ayvacık'ın tanıtımında geç kalındığını dile getiren Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, "Ayvacık mutfağı turizm alanında mutlaka oluşması ve gelişmesi gerekmektedir.  Turizm alanında ilçemize gelen insanlara ilçeye has bir meyve sunabilmeliyiz. Ayvacık İlçemiz çoğu il ve ilçelerden daha güzel bir ilçe ancak yıllardan beridir  Saklı kalan turizm cenneti Ayvacık'ın artık saklı olmaktan çıkartılarak açığa çıkartılması ve turizm alanında geliştirilmesi adına hızlı ama olumlu adımların atılması gerekiyor. Bu vesile ile turizm alanında gelecek insanlara yemek menüsünün ana yemeği olan bir düşünce ile bu gün burada gerçekleştirilen bu toplantıyı tertip eden herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde bundan sonra böylesi yapılacak turizm alanında ki toplantılarla bu tanıtımı hızlandırmak ilk görevimiz arasında olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Toplantı sonrasında İlçe protokolü yapılan yöresel yemekleri tadarak Halk Eğitim Merkezi aşçı ve çırak kursiyerlerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek İlçe Gençlik Merkezinden ayrıldılar.

Turizm yemeği için gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak, Halk Eğitim Müdürü İsmail Yiğit, SYDV Müdürü Halil Kalaycı, Okul Müdürleri v e kurum amirleri katıldılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber