Ayvacık’ta Kano Yarışları

Ayvacık’ta Kano Yarışları
Ayvacık ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali'nin ikinci gününde Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerinde kano yarışları düzenlendi

 

Yarışları Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay ve Samsun İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy da izledi. Türkiye Kano Federasyonu tarafından organize edilen kano yarışları Ayvacık etabına kano sporu yapılan 6 ilden 100 civarında sporcu katıldı. Dereceye girenlerin Avrupa'daki yarışlara gönderileceğini belirten Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, "Ayvacık kano sporu için önemli bir potansiyeli barındırıyor. Türkiye çapında 100 sporcumuz bugün bize gösterilen ilgiden ötürü Kaymakam Ufuk Akıl ve Belediye Başkanı Mustafa Belur'a teşekkür ediyoruz" dedi.

 Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da Ayvacık'ın mevcut doğa ve su sporları potansiyeline dikkat çekerek, "Ayvacık göreve başladığımız günden beri hep gündemimizde oldu. İlçenin baraj göllerini de değerlendirmek adına su sporlarının geliştirilmesi noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da desteği ile ilçe merkezinde bir kano eğitim merkezi kurulması için çalışma yürütülüyor. Türkiye Kano Federasyonu ile bu tesisin kurulması noktasında da bilgi alışverişimiz sürüyor. Ayvacık'a kendisini daha üst kulvarlara taşıması adına desteğimiz sürecek” dedi.

 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel