Ayvacık’ta el sanatları kursu turizme kazandırılıyor

Ayvacık’ta el sanatları kursu turizme kazandırılıyor
Ayvacık Belediyesi ve Ayvacık Kültür Turizm Doğa Su Sporları Ekolojik Yaşamı Geliştirme Derneği (AYDOS) işbirliği ile açılan Çarpana Atölyesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatları yeniden canlandırılarak turizme kazandırılma çalışmaları hız kesmed

 

Ayvacık Belediyesi ve Ayvacık Kültür Turizm Doğa Su Sporları Ekolojik Yaşamı Geliştirme Derneği (AYDOS) işbirliği ile açılan Çarpana Atölyesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatları yeniden canlandırılarak turizme kazandırılma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Ayvacık Belediyesi ve Ayvacık Kültür Turizm Doğa Su Sporları Ekolojik Yaşamı Geliştirme Derneği (AYDOS) işbirliği ile açılan Çarpana Atölyesinde İŞKUR bünyesinde açılan el sanatları çalışmaları turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Kurs, Valilik ve İŞKUR böyle güzel bir projeyi kursiyerlere kurs süresince maaş ödeyerek destek oluyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Kursun her aşamasını yakından takip ederek projenin devamlılığı sağlamak üzere her hangi bir eksiklik noktasında Ayvacık Belediyesinin projenin arkasında olduğunu belirterek kursiyerle beraber atölyede bir süre zaman geçirdi.

Çarpana atölyesinin Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, Ayvacıklı kadınlarla çok yakın ilişkiler kurarak el sanatının beklediğinden daha hızlı bir şekilde Ayvacık'lı kadınlarımız tarafından yapıldığını ve geliştirdiklerini gördüğünü belirti. Atölye Koordinatörü Yeşim Kıyıcı Belediye Başkanı Mustafa Belur' a şahsına göstermiş olduğu destek ve faydadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Haber-Foto: Nurhan Güzel- Kenan Gün 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber