Ayvacık’ta Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Ayvacık’ta Eğitim Çalıştayı Yapıldı
Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi kapsamında Ayvacık Eğitim Çalıştayı yapıldı.

 

Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim çalıştayına, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlköğtetim Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mevlüde Doğan, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan ve Şube Müdürü Abdullah Yangöz ile kurum amirleri ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Köse, eğitim sorunlarının çözümünde tüm paydaşların bir araya gelmesinin öneminin büyük olduğunu ve yapılan çalıştay ile de bu amacın gerçekleştiğini dile getirdi. Ayrıca Ayvacık ilçesinin eğitim istatistiklerinin dile getirildiği konuşmada katılımcılara teşekkür eden Tahsin Köse, çalıştayın Ayvacık için hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan, proje temelli öğrenmenin önemine dikkat çekerek, "Öğrencilere fırsatlar tanınmalı. Bir şey bir teori öğrettiğimizde onu öğrenciye kanıtlamalıyız. Proje geliştirme noktasında da öğrencilerimizi teşvik etmek bizlerin ve velilerin sorumluluğudur" dedi.
Teftiş kurulu başkanı Nihat Çelikezen de yaptığı konuşmada artık bilginin her yerde olduğunu ve bilgiye ulaşılabilecek bu kanalların iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.
Ayvacık Eğitim Çalıştayı kapsamında programa katılan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir de sunum gerçekleştirerek, "Her bireyin görüşü önemli. Öğrencilerin görüş ve düşüncelerinin her zaman göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ayrıca eğitimde gönüllülüğün esas olduğunu unutmamalıyız. Motivasyonun sürekli üst seviyede tutulmasını da önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, Ayvacık'ın eğitimdeki sorunların her açıdan irdelenmesi gerektiğini belirterek, “Eğitim sorunlarının ve çözümlerinin bir bilim adamı gözü ile de irdelenmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle Canik Başarı Üniversitesi Rektörü’nün Ayvacık ilçesinde olmasının çok büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Eğitim dertlenilmesi gereken bir olay. Daha iyinin ve idealin nasıl gerçekleştirilebileceğinin aranması gerekir" diye konuştu.
Çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda Ayvacık’ın eğitim sorunları masaya yatırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz