Ayvacık’ta Düğün Magandalarına geçit yok

Ayvacık’ta Düğün Magandalarına geçit yok
Ayvacık’ta Düğün Magandalarına geçit yok

Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle düğün merasimlerinde havaya ateş açılmasının önüne büyük ölçüde geçildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yaşanabilecek can kayıplarını önlemek amacıyla başlattığı çalışma vatandaşlarında takdirini topluyor.
Ayvacık ilçesinde özellikle düğün törenlerinde yaşanılan havaya rastgele silahla ateş açılması olayına duyarsız kalmayan Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı, çalışmalar başlattı. İlk olarak Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Belediyesi ve mahalle muhtarları ile yapılan ortak istişareler sonucundagerekli bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Burak Bora Yazgan, mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantılarda bir araya gelerek havaya ateş açılmaması hususunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından düğün törenlerine yoğunluk vererek gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yapılan uyarılar ve bilgilendirmeler neticesinde düğün magandalarına fırsat vermeyen İlçe Jandarma Komutanlığı gelen ihbar ve çalışmalar neticesinde son 1 haftada 20’ye yakın tüfek ve 10’a yakın ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

Olayla ilgili işlemler başlatılırken, yaklaşık 1 yıl önce İlçe Jandarma Komutanlığı görevine atanan Burak Bora Yazgan’ın da düğünlerde yaşanılan silahla ateş açma konusuyla mücadelede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

VATANDAŞ YERİNDE BULUYOR

Ayvacık halkı, kendilerinin can güvenliğinin tehlikeye girmemesi adına yapılan çalışmadan dolayı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmasının gayet yerinde olduğunu ifade ederken, “Halkımızın en mutlu günü düğünde bilinçsizce havaya açılan ateş sonucu en kötü güne dönüşebiliyor. İlçe Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı çalışma güzel bir uygulama olmuş. Geçtiğimiz yıl yine bir gencimiz Çarşamba İlçesinde maganda kurşunu sonucu hayatını kaybetmiş, vuran şahısta hapishaneye gönderilmişti. Bunun gibi birçok örnek var. Bunlara önlem alındığında bizlerde güven içerisinde oluyoruz.” dediler.

HABER: Nuri ŞEKER



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber