Ayvacık’ta Diş Sağlığı Uygulaması

Ayvacık’ta Diş Sağlığı Uygulaması
Samsun’un Ayvacık İlçesi’ndeki öğrencilere “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Flor Uygulama Projesi” öğrencilere anlatıldı

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin bir parçası olan flor jel ve flor vernik uygulamalarının daha etkin ve daha sağlıklı bir şekilde okullarda uygulanabilmesi için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından koordine edilen “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Flor Uygulama Projesi” Atatürk İlkokulunda öğrencilere anlatıldı.

Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak’ın da katılımıyla 1. ve 2. Sınıf öğrencilerini ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmek ve doğru tutum ve alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak amacıyla Ayvacık Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Sağlık Grup Başkanı Cem Yarar öğrencilere eğitim verdi.

ayvacik1.20141208103217.jpg

Sağlık Grup Başkanı Cem Yarar, eğitim konusunda yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın ilk 5 önceliğinden bir tanesi koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarıdır. Flor jel ve flor vernik koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları içerisindeki en önemli uygulamalardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Eğitim programına katılan Can Kazım Kuruca, “Çocuklarımızın Ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenmeleri ve doğru alışkanlıklar edinmeleri için küçük yaşta eğitim verilmeli, ağız ve diş sağlığını koruma bilincinde bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Flor Uygulama Projesi’nin uygulanmasında emeği geçen Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber