Ayvacık'lılar İlçenin sorunları için bir araya geldi

Ayvacıklılar İlçenin sorunları için bir araya geldi
Ayvacık Kaymakamlığı ve Belediye İşbirliği ile yeni seçilen Mahalle Muhtarlarıyla Güler Düğün salonunda bilgi alışverişi toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Ayvacık şantiye şefi, Belediye bürokratları ve tüm mahalle muhtarlarımız katıldı. İlçenin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla yapılması gerekenlere değinen İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca “Biz istiyoruz ki Ayvacık Karadeniz’in, Türkiye’nin hatta dünyanın incisi haline gelsin. Ayvacık sahip olduğu doğal güzellikleri yeşili ve mavisiyle Trabzon’un Uzungöl’ünden, İtalya’ın Como’undan, İsviçre’nin çok meşhur turist yağan Alplerinden daha zengin ve doğal güzelliğe sahip bir ilçe. İhtiyacımız olan tek şey bacasız sanayimizi kurmak yani turizmimizi canlandırmaktır."

Kaymakam Kuruca, "Ayvacık turizm bakımından bir cennet potansiyeline sahip, yapmamız gereken önümüzde ki zaman içerisinde bu güzellikleri dünyaya tanıtmak. Ayvacık konum olarak bir tarafta nüfusu bir milyonu aşmış Samsun şehrimiz ve diğer tarafta Ordu gibi nüfusu 750 bin civarında olan bir diğer büyük şehrin ortasında yer alıyor. Dolayısıyla her iki şehirde yaşayan insanlar su ve doğa ile iç içe yaşamak isteyeceklerdir, doğasıyla yaşanabilir ilçe potansiyeli Ayvacık ilçesinde fazlasıyla mümkündür. Yakın dönemde bu iki büyük şehrimiz ve dışarıdan gelecek olan bütün turistleri ağırlayabileceğimiz sosyal tesisler, spor alanları, yürüyüş parkurları, ofroad parkurları ve güzel restoranlar inşa ederek Turizm ilçesi adına layık bir ilçe olacağına inanıyorum ve tüm bu gelişmeler neticesinde artık Ayvacık saklandığı yerden şahlanarak çıkacaktır” dedi.  

       Samsun’un en güzel ilçesi olmayı hedeflerine koyduğunu belirten Belediye Başkanımız Mustafa Belur ise “Mahallelerimizde ne gibi eksiklikler var ise okul, yol, menfez, köprü vs. ve bu tür ihtiyaçların yanında kültürel ve doğal miraslarımız yani turizm potansiyellerimiz ile ilgili çalışmalarımızı yapacağımız programlar çerçevesinde siz muhtarlarımız ile el ele vererek en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız. İlçemiz ulaşım şartları ve çevre ilçelere olan bağlantısı bakımından artık kör bir nokta olmaktan çıktı. İlçemizi turizme kazandırmak için siz muhtarlarımızın da üzerlerine düşen görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir. Gerek Kaymakamlığımız gerekse Belediyemiz tarafından planlanan projelerimizin sorumluluğu bizler kadar sizlerinde üzerindedir."

Hedefimiz Samsun’un en güzel ilçesi olmak, yapmayı planladığımız ve hedeflediğimiz ilçeye kavuşmak için biz sizlerle siz de halkımızla koordineli ve planlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütmeliyiz ki hedefimize ulaşalım şeklinde konuşan Belur, "Eğer bu ilçeyi seviyorsak yaşadığımız şehrin güzelleşmesini gelişmesini arzu ediyorsak birbirimize her konuda destek vermeliyiz.  İlk önce hedefimize inanmaya ihtiyacımız var. Bu ekip birbirine daha yakın olacaktır. Burada ilk önce bizler mutlu olmalıyız. Sizlerde seçilmiş çalışmak için göreve getirilmiş insanlarsınız bunun gereğini hep beraber gece gündüz demeden gayret ederek imkânlarımız ölçüsünde maksimum düzeyde Ayvacık’a hizmet etmeyi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

          Konuşmaların ardından Beledimizin sunumu ile Muhtarların görevleri hakkında sunumlar izlendi. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde fikir alışverişlerinin ardından program Doğa Restoranda yemek yenilmesi ile sona erdi.

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber