Ayvacık’lı Muhtarlar Toplantıda bir araya geldi

Ayvacık’lı Muhtarlar Toplantıda bir araya geldi
Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen İlçenin mahalle muhtarları ile istişare toplantısı Ayvacık İlçesi Doğa Restaurant da sabah kahvaltısı eşliğinde başladı.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’un Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve Mahalle Muhtarlarıyla ortaklaşa yürütülen ilçedeki çalışmalar hakkında istişare ve bilgilendirme amaçlı düzenlediği toplantıya başta Belediye Başkanı Mustafa Belur olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sefer Arlı, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir,  Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler ve Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Ayvacık Şube Müdürü, ilçe Belediye Birim Müdürleri, ve Mahalle Muhtarları Katıldılar.

 Toplantıda Ayvacık İlçesinde Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler değerlendirilerek bundan sonraki yapılacak çalışmaların istişaresi yapıldı.

Yapılan kahvaltının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Belur ‘’ İlçemizi Samsun’umuzun en güzel ilçesi yapma yolunda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte büyük yol kat ettik. Mahallelerimizde bulunan yol ve su sorunları geçen 1 yıl içerisinde gece gündüz çalışılarak verdiğimiz sözlerinde arkasında durarak vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalıştık. Bundan sonrada tabi ki imkanlarımız doğrultusunda aynı aşkla hizmetlerimize devam edeceğiz. Muhtarlarımız yani sizlerle bizler çalışma arkadaşıyız. Tam bir uyum içerisinde ilçemize en güzelini yapacağız. Elbette ki yapamadığımız, yetişemediğimiz işler oluyor bu konuda sizlerin affına sığınıyorum. Tüm mahalle yollarımızın sorunlarını biliyoruz. Ekiplerimiz belirli bir plan dahilin de çalışmalarını gerçekleştiriyor. Adını bile kimsenin bilmediği bir ilçeden Karadeniz’in, Samsun’un cazibe ve turizm merkezi özelliğimizi her geçen gün kullanarak dalga dalga artan hizmet ve kalkınma hamleleri ile doludizgin ilerliyoruz. Artık ucube sokaklarında çamur akan, pislik içinde harabe bir yerden cennete benzeyen bir cazibe merkezi doğuyor. Eğitim alanın dada yaptığımız ataklarla eğitim tesislerimizin yanında spor alanında da yapılan çalışmalarımızla Spor İlçesi özelliği alıyoruz. Kapalı Spor Salonu, Şehir Stadyumu, Gençlik Merkezi, Su Sporları Merkezi, Su Kayağı Merkezi gibi yatırımlarla Ayvacık artık Türkiye’ye sporcu yetiştirebilecek altyapıya sahiptir.” Dedi.

 Turizm anlamında gerek yabancı ve gerekse yerli yeni yatırımcılarımızla Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ilçeyi adeta bir turizm incisi gibi yaptığı ve planladığı yatırımlarla doğmuş olan turizm cazibe merkezini hızla büyütmeye başlamıştır. Göl üzerinde Gezi tekneleri Samsun’un en büyük DOĞA YAŞAM PARKI projesi ile konaklama ve yeme içme tesisleri ile doludizgin yol alıyoruz. 5 yıl önce asfalt nedir tanımazken en ücra köylerimizde artık evlerimizin önünden beton yollar geçmeye başladı. Çoğu şeyi yok ediyoruz. Şöyle ki tembelliği yok ediyoruz, yalanı dolanı yok ediyoruz, neyi söz verdiysek onu yerine getiriyoruz. Didişmeyi yok ediyoruz birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek fitne ve fesatlığı yok ediyoruz. ‘’ Dedi. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerine de değinen Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Önümüzde önemli bir süreç var. Bu güzel hizmetlerin devam etmesi için istikrarın devam etmesi lazım. Bu hükümet bayrağı eline aldığı günden itibaren vatandaşına en iyi hizmeti sunmak adına çok atılımlar çok yenilikler yaptı. Meyve veren ağaç taşlanır misali hükümetimize birçok komplolar düzenleniyor karalama kampanyaları oluşturuluyor. İnanıyorum ki siz halkımız bu oyunu bozarak desteklerinizle kimseye fırsat vermeyerek el birliği ile zengin, kendi kendine yeten, kalkınabilen, dik duruşunu bozmayan bir Ülke olacağız. Birliğimiz, beraberliğimiz baki kalacak kimseler üzerimizden rant sağlayamayacak.’’ Dedi.

_dsc0053.jpg

 Belediye Başkanından sonra konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sefer Arlı ‘’ Turizm bölgesi olan bu güzel ilçe için hep beraber kolları sıvadık. Belediye Başkanımız Mustafa Belur’un girişimleri ile ilçede gözle görülür değişimler sağladık. Bir çok projeler ürettik hayata geçirdik ve Ayvacık için başka neler yapabiliriz yada eksiklerimiz, sorunlarımız nelerdir bunun istişaresini yapmak için siz değerli Muhtarlarımızla kahvaltı eşliğinde değerlendirelim dedik. Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun’umuzu dünyaya tanıtmak ve cazibe merkezi haline getirme hedefindeyiz. Bu nedenle Samsun merkezimizde ve İlçelerimizde bir çok çalışmalar yürütüyoruz. Turizm çalışmalarımızın dışında Samsun’umuzda tarıma yönelik neler yapılabilir bunları geliştirmek adına Samsun’un 2015-2018 Tarım Eylem Planını oluşturduk ve her ilçemizin kendine özgü tarımsal faaliyetlerini projelendirerek hayat verecek ve ilçelerimizin tarımsal gelişimlerine destek çıkarak vatandaşlarımızın istihdam sağlamalarına olanak tanıyacağız. Her ilçemizde tarıma yönelik çalışmalarımız olacak ve Samsun’umuzu her alanda geliştireceğiz. Bugün burada sizlerle yaptığımız toplantıda sizleri çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek ve her birinizi ayrı ayrı dinleyerek sorunlarınızı giderebilmek adına neler yapabiliriz bunları konuşmak için bir araya geldik. Tüm sorunlarımızı El birliği ile çözüme ulaştıracağız.’’ Dedi.

_dsc0114.jpg

Mahalleleri ile ilgili sıkıntıları dile getirmek için söz alan mahalle muhtarları yapılan toplantının çok verimli olduğunu belirterek bu tür istişare toplantılarının sıklıkla yapılmasını istediler. Muhtarlar sırayla söz alarak sorunlarını anlatırken Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’un talimatı ile ivedilikle yapılması gereken mahalledeki sorunları ilçe Belediye Birim müdürleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Ayvacık Şube Müdürleri mahalle muhtarlarının söylediği sorunlarını not aldılar ve en kısa zamanda çözüleceğinin sözü verildi.

_dsc0204.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset