Ayvacık’a istiridye mantarı fabrikası

Ayvacık’a istiridye mantarı fabrikası
Ayvacık İlçesinde istiridye mantarı üretim fabrikası açıldı.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun kırsal alanda yaşayan vatandaşların, gelir düzeyinin yükselmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlara yansıtılması amacıyla girişimci vatandaşlara verdiği %65’lik hibe desteği ile Ayvacık İlçesinde istiridye mantarı üretim fabrikası açıldı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ilçede yaptığı ilk projesi ve Türkiye’nin en modern mantar tesislerinden  biri olan  Ayvacık Mantar tesisi ilk hasadına başladı. Tesisin sahibi Sertaç Can’ı ziyaret eden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, mantar tesisini gezerek;  Ayvacık İlçesinin her alanda kendini yenileyen ve hızla tırmanışta olan bir ilçe olduğuna vurgu yaptı. Belediye Başkanı  Mustafa Belur, “ Turizm bölgesi olan ilçemizde vatandaşlarımız gerek turizm noktasında, gerekse tarım alanında yapacağı yatırımlarla hem kendi ekonomilerine hem ilçe ekonomimize hem de ülke ekonomimize katkıları olacaktır.

ayvacik’a-istiridye-mantari-fabrikasi.jpg

Avrupa Birliği ve devletimizin vatandaşlarımıza girişimci olabilmeleri için sunduğu bu güzel desteklemelerden dolayı ilçe vatandaşlarımızla  birçok projelere beraber imza atacağımızı ümit ediyorum. İlçemiz için yatırımcı ve girişimci olacak vatandaşlarımıza Belediye olarak  çalışmalarda desteğimi esirgemeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Yeter ki  yapmak istedikleri  iş için adım atsınlar.’’ Dedi.

Tesis sahibi Sertaç Can’ının  Belur'a özel olarak hazırlattığı İstiridye mantarı kızartmasının tadına bakan Belediye Başkanı Mustafa Belur lezzetine onay vererek tesisin hayırlı uğurlu olması dilediğinde bulundu.

ayvacik’a-istiridye-mantari-fabrikasi2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber