AYVACIK YOLU’NDA Kİ TEHLİKEYE ÖNLEM

AYVACIK YOLU’NDA Kİ TEHLİKEYE ÖNLEM
Çarşamba-Ayvacık Karayolu üzerinde Şeker Fabrikası lojmanları yanı ve Ağcagüney yol girişi olarak kullanılan kavşakta sık sık ağaçlar nedeni ile kazaların meydana geldiği iddia edilince Şeker Fabrikası yetkilileri ağaçları budayarak önlem aldı

ÇOK SAYIDA KAZA OLUYORDU
Çarşamba- Ayvacık Yolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası ve Şeker Fabrikası Lojmanlarının bulunduğu arazilerin yol kenarlarında bulunan büyük ağaç dalları, kavşaktan dönmeye çalışan ve araç trafiğini görmesini engellediği iddia edilen ağaç dalları sorunu Şeker Fabrikası yetkililerine iletince acil çözüm olarak ağaçlar budandı. Kavşakta yola çıkmak üzere Ayvacık istikametinden gelen araçların yolu göremediği için kazaların geldiği iddiası budanan ağaçlardan sonra biraz olsun rahatladığı belirtildi. 

GELEN ŞİKAYETLERİ ŞEKER FABRİKASI YETKİLİLERİNE İLETTİK!
Çok sayıda maddi hasarlı, yaralı ve ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı yol için geçtiğimiz günlerde gazetemize ve internet adresimize çok sayıda olayın haberleştirilmesi noktasında bazı okurlarımız da dikkat çeken bir istek gelmişti. Gelen istek ve taleplerde Ayvacık yolunda bulunan kavşaktan geçmek üzere yola çıkmak zorunda kalan araç sürücülerinin fabrika lojmanları bölgesinde kalan ağaç dallarından yolun görünmediği ve bu nedenle kazalara neden olduğu gazetemize iletilince biz de konuyu Şeker Fabrikası yetkililerine ilettik.

 

Konuyu anında değerlendiren Şeker Fabrika yetkilileri, Ayvacık Karayolu üzerinde ve fabrika lojmanları arazisi içerisinde bulunan ve iddialara göre yolun ulaşımını engelleyen ağaçların dalları çalışanlar tarafından budanarak kavşakta ki sürücüler için ‘kör nokta’ sorununa bir nebze çözüm bulunmuş oldu.

SÜRÜCÜLER KALICI ÇÖZÜM İSTİYOR!
Çarşamba- Ayvacık karayolunu sürekli olarak kullanan sürücüler, yapılan yolda ki sorunların can ve mal kayıplarına yol açtığını, sürücüler tedirgin bir şekilde bu yolda gittiklerini ifade ederek, yetkililerden gerekli çözüm yolunun sağlanmasının gerektiğini de hatırlattılar. Asıl sorunun ağaçlardan çok Ağcagüney yol girişinde kavşak bulunmaması, dönecek araçlar için cep yapılmamış olması ve özellikle Ayvacık - Çarşamba Karayolu üzerinde yapılması gereken kavşakların karayollarına uygun ve projede ki yerlerine yapılmadığı için sık sık kazaların meydana geldiğini ve yetkililerin konuya duyarsız kaldığını işaret ettiler.

Karayollarının Salıpazarı- Çarşamba yol yapımını üstlenen Çelikler İnşaata bağlı yol yapımını sürdüren YSE İnşaat tarafından Ayvacık- Çarşamba Karayolu kavşaklarının da ihale edildiği ancak YSE Firmasının kavşak yapabilmesi için Çarşamba Belediyesi encümen kararının bir türlü 2 yıldan bu yana çıkartılmaması nedeni ile yapılamadığı iddia edildi. Çarşamba Belediyesi kavşak yapımı kararını çıkardığı takdirde Kasım ayı sonuna tamamlanacak olan Salıpazarı- Çarşamba karayolu çalışmasının ardından kısa sürede Ayvacık -Çarşamba Karayolu üzerinde bulunan duble yol olarak tabir edilen bölümde ki kavşakların da yapılarak çalışmaların tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

20161018_090529.jpg20161018_090529.jpg

Bu arada YSE İnşaat yetkililerinin encümen kararı olmadığı takdirde bazı kavşakları tamamladıktan sonra özellikle, İlçe Beylerce girişi, Endüstri Meslek Lisesi önünde yolun daralan bölümü ile daha kullanışlı kavşak yapımı, İlkadım- Hasanlı sokağı, Salıpazarı- Çarşamba, Ağcagüney TOKİ Konutları, Yeni şehir stadyumu önü ile Beylerce Mahallesi girişinde olmak üzere kavşakların yapılacağı öğrenildi. Bu kavşakların yapılması ile bu bölgede ki kazaların da azalacağına değinen vatandaşlar ile araç sürücüleri, "Yetkililerin duyarsızlığının sona ermesi için daha kaç can gitmesi, kaç kişinin sakat kalması ve kaç aracın kullanılamaz hale gelmesi gerekiyor" şeklinde ki tepkileri sürüyor.

HABER: Ayhan GONCA- Kenan GÜN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber