Ayvacık yolu oldu “Kanlı yol”

Ayvacık yolu oldu “Kanlı yol”
Çarşamba Ayvacık Karayolu can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün (Ramazan’ın 1. Günü) akşam saatlerinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı

 

Çarşamba Ayvacık Karayolunun yapımına başlanmasından bu yana meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Beylerce- Beyyenice Köyü arasında yapımı devam eden 5 kilometrelik yol yapım çalışmasının Karayolları ve yol yapımını üstlenen yüklenici firmanın yol güzergâhı boyunca trafik işaret ve dikkat çekici trafik işaretlerini tam olarak koymaması, yolun tam olarak trafiğe açılmaması kazaların gelmesine neden olmaya devam ediyor.

img_4504.jpg

‘Baraka kimin, ne işe yarıyor, neden yıkılmıyor’

Ramazan ayının ilk gecesinde Ağcagüney yolu Şeker Fabrikası giriş kavşağında meydana gelen kaza da bir kişi daha hayatını kaybetti. Ağcagüney kavşağında trafik işareti olmadığı gibi yol giriş ve çıkışında görüşü engelleyen ve ne işe yaradığı bilinmeyen küçük bina nedeni ile araçlar kaza yapmaya devam ediyor. Önce ki hafta Pazar günü meydana gelen trafik kazasında bir kişi ağır yaralanmış ve günlerce yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi vermişti.

’Yine kaza yine bir can gitti’

Ramazan ayının ilk günü Ağcagüney yol girişinde meydana gelen son kaza da yine 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralanarak tedavi altına alındı. İlçe Trafik Ekipleri yol güzergâhında bulunan Endüstri Meslek Lisesi kavşağı, Hasanlı Sokağı ile İlkadım (Ali Fuad Başgil Mahallesi) kavşağı, İlkay Düğün Salonları yol ayrımı, Petrol İstasyon girişleri, Ağcagüney yol girişi, Şeker Fabrikası, TÜRKTUV ve Yeni Yapılan Yeşilırmak Şehir Stadyum girişi ve Beyyenice Köy kavşağında sık sık irili ufaklı bazen de ölümlü ve sık sık maddi hasarlı kazalar meydana gelmeye devam ediyor.

img_4514.jpg

“Bu küçük bina ne işe yarıyor?”

Özellikle TOKİ Konutların dönüş ve Ağcagüney Belde girişinde ki kavşakta meydana gelen kazalar artık bıktırmaya başladı. Özellikle Ağcagüney Karayolu girişinde bulunan küçük barakayı andıran bina sürücülerin görüşünü engellediği için sık sık kazalara neden oluyor. Bu kazalara neden olan küçük binanın neden yıkılmadığı ve yol yapımının neden tamamlanamadığı sorgulanmaya başladı. Sorgulanmanın yanı sıra sürücüler ve çevre sakinleri ile kaza yapan şahıslar Karayolları ve yol yapım çalışmasını yapan firmaya tepki göstermeye devam ederken, görevli olan bu kurumların duyarsızlığı ölümlerin sürmesine de neden olmaya devam ediyor.

img_4520.jpg

‘Kazaya en çok bu baraka neden oluyor’

Çevre sakinleri meydana gelen kaza ve ölümler sonrasında önce yol yapımını üstlenen firma ile birlikte Karayollarına tepki gösteriyorlar. Ağagüney Beldesi girişinde ki kimsenin ne işe yaradığını bile bilmediği metruk kullanılmayan bina kazalara adeta davetiye çıkartıyor. Bu binaya çarparak kaza yapan onlarca araç içinde en az iki kişi bu binaya çarpma sonucunda hayatını kaybetti. Binayı kimsenin kaldırmak aklına gelmiyor.

Bu alanda onlarca kaza ve ölümlerle birlikte maddi hasarların meydana geldiğini ama yetkililerin duyarsız ve görev sorumluluğundan uzak olduklarını belirttiler. Sakinler, “Karayolları yetkilileri bu yolda giden canların hesabını nasıl verecek. Bu canlar ile maddi hasarları kanunlar neden sormuyor. Küçücük yapılacak bir yıkım ve birkaç trafik işaret levhaları ile bu yolda ki kaza ve ölümler azaltılamaz mı?. Herkes kafasına göre iş yapıyor. Yetkililer uyuyor. Bu memleket Ali Babanın çiftliği oldu. Önüne gelen kafasına göre iş yapmaya, oynayarak yol yapmaya devam ediyorlar.  Daha kaç canın gitmesi lazım ki bu yol üzerinde önlem ve trafik işaretleri tam olarak yerleştirilsin. E akabinde yol yapımı tamamlanarak insanlar ve sürücüler rahata kavuşsun. Memlekette Allah korkusu olan, görev bilinci olan kimse kalmamış. Yazıklar olsun. Ülke birilerinin keyfine göre yönetiliyor. İnsanların canı önemli değil. Bunu hesabını kim soracak merak ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

‘Yol araç trafiğine taşlarla kapatılmış!?’

Beyyenice Köyü ile Beylerce Köyü arasında ki yol çalışmalarında yol yapımını üstlenen firma yetkililerinin yolu trafiğe kapatma ve trafik işaretlerini koyması ise insanları güldürmekten öteye gitmiyor. Özellikle Beyyenice köyü girişi, Endüstri Meslek Lisesi girişi bir nebze düzgün şekle getirilirken en fazla kullanılan kavşaklardan birisi olan Hasanlı Sokağı, İlkadım (Ali Fuad Başgil Mahallesi) girişinde ki kavşak ise tam bir Nasrettin Hoca hikayesi gibi. Yolu trafiğe taş devrinden kalma bir şekilde taşlar dizerek trafiğe kapatılması görenleri hayrete düşürürken sık sık kazalarında meydana gelmesine neden oluyor.

img_4523.jpg

img_4537.jpg

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber