Ayvacık Tepealtı Mahallesi Merkez Camii Törenle İbadete Açıldı

Ayvacık Tepealtı Mahallesi Merkez Camii Törenle İbadete Açıldı
Ayvacık Tepealtı Mahallesi merkez camisi yapılan törenle ibadete açıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit katıldı.

Ayvacık Tepealtı mahallesinde yapımı tamamlanarak ibadete törenle açılan Tepealtı Mahallesi cami açlışış törenine İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur,  Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar, İl Müftü Yardımcısı Hasan Yozgat, İlçe Müftüsü Hadi Keskin, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Camii içerisinde yapılan törende Yasin-i Şerif, Mevlid-i Şerif okunması ile camii açılış duası yapıldı. Ardından konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, "Devletimizin ve vatandaşlarımızın gayretleriyle ilçemize kazandırılan bu güzel mabedi yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun. Dinimiz gerekliliklerini yerine getireceğimiz yerlerin başında olan güzide camilerimiz devletimiz ve milletimiz açısından önemli bir yere sahip, bu camimiz de vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun, Allah bu ve bunun gibi güzel mabedleri yapanlardan, yaptıranlardan ve gidenlerden eylesin’’dedi.

 Kaymakamı Can Kazım Kuruca’da,  “Camilerimiz günde 5 vakit hakkın çağrısına cevap verip namaz kıldığımız kutsal ibadet hanelerimizin olması yanı sıra aynı zamanda son derece önemli sosyal görevleri de üstleniyorlar. Hem Tepealtı mahallesi sakinlerinin hemde ilçe vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği bu mabedin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim”  dedi

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN 

ayvacik-tepealti-mahallesi-merkez-camii-torenle-ibadete-acildi.jpg

ayvacik-tepealti-mahallesi-merkez-camii-torenle-ibadete-acildi2.jpg

ayvacik-tepealti-mahallesi-merkez-camii-torenle-ibadete-acildi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel