Ayvacık- Taşova sonunda bağlanıyor

Ayvacık- Taşova sonunda bağlanıyor
Yıllardır adeta yılan hikâyesine dönen ve bir türlü yapımına başlanamayan Ayvacık İlçesini Taşova - Erbaa’ya bağlayacak bağlantı yolu çalışmalarına nihayet başlıyor.

 

HABER – FOTO: Nurhan GÜZEL

Ayvacık – Taşova ilçelerini bağlayacak olan karayolu çalışması yıllardır sıkıntı yaratan bir şekilde ölü yatım olarak kalması her geçen yıl dertleri de beraberinde getirmeye devam etti. Taşova- Ayvacık karayolunun bir birine bağlanması için 15 gün için de yeniden başlatılması noktasında anlaşma sağlanması her iki ilçede de heyecan yarattı. Amasya, Tokat ve Samsun’u bir birine bağlayacak olan ana yol çalışmasının yeniden başlayacak olması nedeni ile Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, “Ayvacık İlçesinin tarihi iki önemli sorunu da çözülmüş olmasından dolayı çok mutluyuz. Bir tanesi yıllardır ilçemizin önünde engel olan kıyı kenar sorunu, 2011 yılında ki yapılan değişiklik sonucu bu sorun çözülmüştür. İkinci konu ise ilçemizi çıkılmaz bir yer durumda gösteren Taşova yolu idi. Çıkışı olmayan bir ilçe konumundan hem Samsun’a hem de bölgeye bağlantılar sağlayacak saklı kalmış halini gün yüzüne çıkaracak Amasya ve Tokat illerine bağlantılarını sağlayarak hem ilçemizin gelişmesine, ekonomisine, turizme, ticaretine önemli derecede katkısı bulunacak büyük proje önümüzde ki 15 gün içerisinde başlayacaktır” dedi.

‘Proje en kısa sürede tamamlanacak’

Belur, “Bu hafta ihalesi sonuçlandırılıp ilgili firmayla imzaların atılmasıyla birlikte 15 gün içerinde start alacak proje en kısa sürede tamamlanmaya çalışılacak. İlçemizi tarihi derece etkileyecek olan bu projenin başlamış olmasından dolayı tüm halkımızla birlikte belediyemizde yolun yapımı ile ilgili göstermiş olduğumuz çabalarımızın sonuçlandığını görmek bizleri mutlu etmiştir. Tüm halkımıza bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Konu ile ilgili yakinen ilgilenen Ulaştırma Bakamınız Sn. Bin Ali Yıldırım başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Suat Kılıç, Eski Bayındırlık Ve İskan Bakamınız Sn. Mustafa Demir ve tüm milletvekillerimiz,  Valimiz Sn. Hüseyin Aksoy, Karayolları Bölge Müdürümüze Ayvacık halkı adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber