Ayvacık Spor İlçesi Oluyor

Ayvacık Spor İlçesi Oluyor
Ayvacık İlçesi turizm ilçesi olmasının yanı sıra bundan sonra spor İlçesi olma yolunda da önemli adımlar atmakta kararlı olduğunu gösteriyor.

Ayvacık İlçesinde; geçtiğimiz hafta ihalesi tamamlanan ve önümüzdeki hafta yer tespiti yapılacak olan şehir stadyumu çalışmaları, bunun yanı sıra bir Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi olmak üzere spor yatırımlarında hız kazandı. İlçede spor yapılabilecek modern bir futbol sahasının ve tesislerinin olmamasının büyük sıkıntı olduğu belirtiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırımı ile yaklaşık 1,5 milyon liraya Stadyum Projesi hızlı bir şekilde programa alınarak önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağı öğrenildi. Yapılacak stadyum gençlerin, kadınların ve bütün ilçe halkının her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri taban yüzeyi sentetik çim, soyunma odası, kafeterya tesisleri ve tribünleriyle günün şartlarına uygun modern bir proje olacak ve tamamlanmasıyla İlçede önemli bir spor eksikliği giderilmiş olacak.

İlçe de yapılması planlanan diğer bir proje ise Gençlik Merkezi için önümüzdeki günlerde belediye bahçesinden 1 dönümlük yer tahsis işlemleri gerçekleştirilecek ve yaz aylarına kadar Gençlik Merkezi binası tamamlanmış olacak. Yapılacak olan Gençlik Merkezinde Sentetik Futbol Sahası, Kapalı Spor Salonu, Su Sporları Merkezi ile artık her türlü  sporun yapılabildiği bir imkana kavuşturulması hedefleniyor. İlçenin turizm ilçesi olmasının yanı sıra artık spor faaliyetlerinin de yapılabileceği bir spor ilçesi olması adına çalışmalar başlatılarak ilçenin zamanla spor ilçesi kimliğine de sahip olmasının sağlanması hedefleniyor.

   Ayvacık İlçesinde yapılması planlanan ve çalışmalarına başlanan spor tesisleri konusunda İlçe  Belediye Başkanı Mustafa Belur, ‘’ İlçemiz için bu projeleri hızla uygulamaya koyan başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, olmak üzere tüm Bakanlık Bürokratlarına, Vali Hüseyin Aksoy’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt’a İlçe halkımız adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum bu yatırımların tamamlanmasından sonra halkımızla beraber açılışlarını yapacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz’’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber