Ayvacık Milli İradesine sahip çıktı‏

Ayvacık Milli İradesine sahip çıktı‏
15 Temmuz Cuma akşamı Ülkemize yapılan darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Ayvacık İlçesinde de halk tarafından da çok ciddi bir tepki ile karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısına kulak veren ilçe halkı sokaklara akın etti.  İlçenin Orhangazi mahallesi Kent Meydanın da milli irade ve demokrasiye sahip çıkmak için toplanan vatandaşlar Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki göstererek "Ayvacık burada darbeciler nerede, Allahu Ekber" gibi sloganlar attı.

Kent Meydanını dolduran vatandaşlara Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,  İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur,  Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Kemalettin Gökçe, Yılmaz Ersoy, Belediye Meclis Üyeleri, İçe Müftüsü Hadi Keskin, Belediye müdürleri ve tüm personel, Ak parti İlçe Kadın kolları ile  ilçe Gençlik Kolları başkanları, Ak Parti İlçe Teşkilatı ve üyeleri eşlik ettiler.

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan İlçe vatandaşlarının darbe girişimine karşı dik durduğunu ve bu dik duruşuna devam edeceğini söyleyerek ‘’ Reisi Cumhurumuzun emirlerini bekleyeceğiz sonuna kadar. Halk bu demokrasi mücadelesini bırakmayıp bunları en ağır şekilde cezalandıracaktır. İl başkanlığımızla, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve halkımızla sokaklarda olmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Belur yaptığı konuşmada darbe girişiminin önlenmesinin kahramanının halk olduğunu belirterek ‘’ Yürekten söylüyorum ki şu meydanları dolduran Ülkemizde ve ilçemizde yaşayan herkes o kadar kutsalsınızki bu ülkenin, bu memleketin gerçek sahibi sizlersiniz. Asıl olan sizsiniz. Önünüzde saygı ile eğiliyorum.

15 Temmuz akşamı Ülkemizi bölmek isteyen hainler karşısında birlik ve beraberliğinizle dik durarak Türk'ün gücünü en iyi şekilde gösterdiniz. O hainlerki sizlerin temsilcisi, milli iradenizin temsilcisi olan başkentimiz Ankara’daki TBMM ‘mizi devletimizin kabesini bombalayacak kadar gözü dönmüş vatan hainleridir. Üstelik sizin helaliniz olan sizlerin vergileri ile düşmana karşı kullanılacak olan jetlerinizle sizin iradenizin kalbini bombalama cüretinde bulundular. Bu ülkede ihtilal yapmaya kalktılar. O gözü dönmüş teröristlere sesleniyorum kimsiniz siz, kimin askerisiniz, kime itaat ediyorsunuz. Demokrasimize yapılan bu darbe girişimini nefretle kınıyorum. Hükümetimizin ve demokrasimizin her zaman yanındayız.’’ Diyerek sözlerine şöyle devam etti ‘’Bu hainler şunu bilmelidir ki sizler var olduğunuz sürece hiçbir emellerine ulaşamayacaklardır. Bu gün bu saatte bu meydanda toplanarak demokrasimize ve milletin iradesine engel olmaya çalışanlara Ayvacık halkı olarak çok güzel bir cevap veriyoruz. " Millet eğilmez Türkiye yenilmez."  Bu ülke için milletimiz için şehit olan askerlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum onlar bizim kutsalımızdır. Ruhları şad olsun.

Devletimiz ve siz milletimiz ilelebet bağımsız olarak özgür olarak kalacaksınız buna yürekten inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Demokrasi şölenimize hoş geldiniz.’’ Dedi.

Belediye Başkanından sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ‘’  Bu gün  Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına her birinizin milli iradesine ipotek koymaya çalışanlara yine bu memleketin milletinin verdiği cevabı kutlamak için buradayız.  O kadar zor bir gece gece geçirdik ki hep şunu söyledik bu millet bu devlet bir olduğu zaman karşısında duracak bir düşman yok. Sizler, bizler şunu gösterdik düşmana, ihanet içerden de gelse dışardan da gelse biz birsek karşı taraftakinin elinde tankta olsa topta olsa uçakta olsa elimizde bayrak göğsümüzde imanla hepsinin karşısında yalın ayakla dimdik dururuz.

 

Bu uğurda maalesef şehitler verdik yaralananlarımız oldu, ama o yoldan hiç kimse dönmedi. Vatandaşımız polisimiz kendisine kurşun sıkana, tankla yürüyene uçakla saldırana karşı  elinde Türk bayrağı ile yürüyerek o tankı da aldı vatanı da aldı. Şunu da söylemeliyim ki karşımızdaki Türk askeride değildi, Türk ordusu da değildi. Türk ordusu ve askeri bizimle beraber polisimizle beraber bu ihanet gecesinin karşısında durandı.

Düşman kim olursa olsun ihanet çetesi de olsa, yurt içinde de olsa yurt dışında da olsa bu ses dinmeyecek bu iman bu yüreklerden gitmeyecek sizler ve bizler kutsal mekanımız meclisimiz bombalanırken biz buradan çıkmayız üç beş çapulcuya milletin meclisini bırakmayız diyen milletvekillerimizle, bedeli ne olursa olsun bu uçağı havaalanına indireceksin ben halkımla kucaklaşacağım diyen Cumhurbaşkanımızla beraber vatanımız için ne gerekiyorsa üstümüze düşeni canla başla yaptık ve bundan sonra da  Türkiye cumhuriyetine hiç kimse bir daha asla böyle bir  cüreti gösteremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizler sevgi ve saygıyla selamlıyor Allah’a emanet ediyorum.’’ Dedi.

ayvacik-milli-iradesine-sahip-cikti‏-(5).jpg

Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Fuat Köktaş ise konuşmasında ‘’ Sevgili hemşerilerim Olayın başından beri Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle, Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik çok şükür. Öncelikle ülkemizin dirliği, birliği için ülkenin bütünlüğünü korumak adına canını seve seve feda eden son yıllarda PKK terör örgütüne karşı mücadele ederek şahadet şerbetini içen başta 1.5 ay önce bu güzel ilçede defnettiğimiz şehit kardeşlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

ayvacik-milli-iradesine-sahip-cikti‏-(4).jpg

15 Temmuz akşamı ülkemizin birliğine ve dirliğine darbe vurmak, demokrasiyi rafa kaldırmak ve bu ülkeyi kazanımlarından geri döndürmek için hangi amaca hizmet ettiği belirsiz olan darbecilere karşı dik duruşunuzdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Onların silahlarından çıkan mermilere kendini hedef ederek şahadet şerbetini içen polisimize, askerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yine bu uğurda demokrasi şehidi olmaya hazırlanan yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Öyle bir dönemde öyle bir güzel sorumluluğu yerine getirdiniz ki, biz istemeden kimse yönetimi değiştiremez, biz istemeden kimse bizi kimin yöneteceğine karar veremez, biz istemeden bu ülkeden kimse bir çakıl dahi sökemez, bu ülkenin yöneticilerine biz karar veririz dediniz ve darbecileri geri püskürttünüz. Bu manada bu asil duruşu gösteren hiçbir şeyden korkmayan olay başladığı andan itibaren sokaklarda meydanlarda olan siz değerli vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bir kez daha teşekkür ediyorum. ‘’ diyerek sözlerine şöyle devam etti ‘’  Biz misafirperver bir ülkeyiz, biz mazlumun yanında oluruz, ekmeğimizi, kazancımızı bölüşürüz, bölünmesine müsaade ederiz ama ülkemizin bölünmesine asla ama asla müsaade etmeyiz. İşte aziz Türk milleti bu ülkenin bölünmesine parçalanmasına dışardan gelen talimatlarla yönetilmesine izin vermedi.

ayvacik-milli-iradesine-sahip-cikti‏-(3).jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin iki tane şanlı destanı var. Çanakkale destanı ile Sakarya destanı. Bu millet 15 Temmuz akşamı üçüncü destanı Demokrasi destanını yazdı. ‘’ diyerek ülkemizin bu zaman kadar çok darbeler, mıhtıralar gördüğünü ve ilk kez milletin iradesini temsil eden Millet Meclisinin 9 kez bombalandığı bir darbeyi daha yaşadığını dile getirerek ‘’ Milletin vergileri ile alınan uçak, helikopter, tank ve bütün mühimmatları millete karşı kullanılan bir darbeyi daha görmüş olduk. Allah aşkına bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür. Bu nasıl bir akla hizmet etmektir. Sen talimatı kimden aldın da bu milletin canına malına kastederek yönetimi ele geçirmek istiyorsun. Bizim Peygamber ocağı dediğimiz kutsal saydığımız askeriyeye sızarak emanet ettiğimiz kınalı kuzularımızı kullanarak bu milletin karşısına çıkma cesaretini nerden alıyorsunuz. O üniformayı giyen her taşıyan darbeci değildir bunu ayırt etmek gerekir. Bunlar  askeriyeyi kullanarak kendilerini oraya saklamış yeri geldiğinde hainlik yaparak darbe yapmayı planlayan alçaklardır.

ayvacik-milli-iradesine-sahip-cikti‏-(2).jpg

Darbe yapma girişimine kalkışanlar bir kez daha şu gerçeği gördüler. Türk milleti demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip ki, hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez. tekrar bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum. "

ayvacik-milli-iradesine-sahip-cikti‏-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber