Ayvacık İmam Hatip'in Adı Değişti

Ayvacık İmam Hatipin Adı Değişti
Gelecek nesiller bu okullarda yetişecek

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, eğitim için yapılan çalışmaların önemine değinerek, "En bereketli iş okul işi. Yapılan okullarda öğrencilerimizin ve onların nesilleri eğitim alıp, ülkeye yön verecek kişiler haline gelecek" dedi.

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde yapımına devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatına İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Amerika Temsilciliği yaparken meçhul bir şekilde vefat eden Samsunlu Mahmut Gökmen'in ismi verildi. Kongreye katılan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, eğitim için yapılan çalışmaların önemine dikkati çekerek, küçük büyük destek veren herkese teşekkür etti.

 

Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen Anadolu İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Olağanüstü Kongresi, Güler Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ve delegelerin bulunduğu kongrede, okul inşaatına 400 bin TL katkı veren İHH'nin Amerika Temsilcisi Samsunlu Mahmut Gökmen'in isminin derneğe de verilmesi, yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi ve tüzük değişikliği yapıldı. Dernek Başkanı Enver Yürük, bugüne kadar inşaatın yapımına katkı sağlayan başta Milletvekili Demir olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

'İHH’dan 400 Bin TL Bağış'

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur da, Mahmut Gökmen isminin verilmesinin önemine dikkati çekerek, "Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı yardımlarla bildiğimiz İHH'nın Amerika Temsilcisi Samsunlu Mahmut Gökmen'in ismini bugün Ayvacık'taki bir okulumuza vermiş bulunuyoruz. Bu dernek kurulduğunda 100 bin TL katkıyı İHH yapmıştı, sonradan 300 bin TL daha bağışta bulundu. Bu kardeşimizin isminin de burada yaşatılması bize büyük bir mutluluk verecek. Böyle bir okulun yapılması için başından bu yana bizleri yalnız bırakmayan ve gece gündüz irtibat kurduğumuz Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'e, Ayvacıklılar adına teşekkür ediyorum" dedi.

ayvacik-imam-hatipin-adi-degisti1.jpg

Milletvekili Demir’den Teşekkür

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de, Mahmut Gökmen isminin Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucu Ayvacık'taki inşaatı devam eden okul için onaylandığını belirterek, "Bu okullar gelecek nesillerin yetişmesi adına çok önemli. Kaba inşaat, yapılan bağışlarla tamamlanmak üzere. İnce işçiliğini de Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın aktaracağı ödenekle yaptıracağız. Sayın Kılıç'a burada teşekkür etmek istiyorum. Sadece Ayvacık değil diğer yerlerdeki inşaatlar için de katkıları oldu. İlk protokolü imzalarken bizlerden desteğini esirgemeyen Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı'ya, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakan Yardımcısı Murat Mercan'a, Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerine, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'a, Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Metin Sinecek'e, , Tozmaz İnşaat'ın sahibi Erdoğan Tozmaz'a, Dernek Başkanı Enver Yürük'e, İHH'ya ve ismini sayamadığım inşaata küçük büyük katkı veren herkese teşekkür ediyorum. En bereketli iş okul işidir. Yapılan okullarda öğrencilerimizin ve onların nesilleri eğitim alıp, ülkeye yön verecek kişiler haline gelecek. Bunun için de verilen katkıların önemi büyük" dedi.

 

Üniversite İçin Dernek Burs Verecek

Demir konuşmasında, salonda hazır bulunan dernek yönetimi ve üyelerinden de bazı isteklerde bulundu. Derneğe üye sayısını artırılmasını isteyen Demir, Ayvacık yazıp 3072'ye mesaj gönderilmesiyle de 5 TL'lik bir katkının okula geldiğini hatırlattı. Demir, "Okulun kaba inşaatını yapmakla iş bitmiyor. Derneğin adında yaptırma ve yaşatma var. Yapılıyor, yapılınca da yaşatacağız. Bu okulda çocuklar okuyacak, dernek olarak da burs verip onları okutacağız. Hedefimiz burada okuyan çocuklarımızı üniversite eğitimlerini de bursla dernek tarafından okutulmasıdır. Ayvacık'ın bir köyünden gelip çocuklar burada okuyacak. En iyi doktor, en iyi akademisyeni bu okullardan çıkarmalıyız. Onlara sahip çıkarak yapacağız" diye konuştu.

 

Ayvacık’ta İncelemelerde Bulundu

Kongrenin ardından Demir, okul inşaatını gezdi. Demir ilçe merkezinde esnaf ziyareti de gerçekleştirdi. Daha sonra Ayvacık Belediyesi tarafından yaptırılan karavan parkı ve civarını gezen Demir, Başkan Mustafa Belur'dan da çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HABER- FOTO: Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber