Ayvacık festivali başladı

Ayvacık festivali başladı
Ayvacık 2. Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali, ilçede ki Galip Öztürk Stadyumunda törenlerle açılırken festivalin ilk gününe Yağlı güreşler damgasını vurdu

 

ayvacik-festivali-basladi-(1).jpg

Ayvacık İlçesinde geçtiğimiz yıl 1. Si gerçekleştirilen ancak Şehitleri nedeni ile iptal edilen festivallerden sonra bu yıl 2. si düzenlendi. Festivalin ilk gününde festival Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törenlerde konuşma yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Festivale katkı veren tüm sponsorlarımıza Ayvacıklı hanımlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum dedi. Festivalin Turizm bölgesi olan Ayvacık için çok önemli olduğunu ve Belediyelerin görevinin sadece yol, kaldırım, kanalizasyon yapmak olmadığını ve halkın sosyal etkinliklerle de birlik beraberliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Belur, bu bağlamda İlçemizde geçtiğimiz yıl başlattığımız bu festivalimiz inanıyorum ki inşallah bundan sonra da aynı güzellikte ve daha da geniş yelpaze içinde turizm alanını da aktif ederek devam edecektir. Tüm halkımızın eğlenmesi dileklerimle teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

ayvacik-festivali-basladi-(3).jpg

Başkan Belur’dan sonra konuşan  eski İmar ve İskan ve AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ise Ayvacık İlçesinin her geçen gün daha güzel yatırım ve hizmetlerle İlçenin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirterek belediyenin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Demir, Belediye Başkanı festivalle bu çalışmasını bir adım daha öne çıkartmış ve Ayvacık Saklı Cennetin tanıtılması için dev bir adım atmıştır. Kendisine ve yanında mücadele eden bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmalardan sonra Ayvacık Belediyesi tarafından inşa edilen tahta evi içinde yine ilçede ki hanımlar tarafından yapılan el işi göz nuru çeyizlikler gezildi. Daha sonra ise BURHOY Bursa Belediyesi Mehteran takımı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibi gösterileri sergilendi. Bu gösterilerden sonra Yağlı güreşlere geçildi ve gün boyunca AKS TV den ara ara canlı yayınla yayınlanan festival akşam geç saatlere kadar sürdü. Akşam saatlerinde ise, yerel sanatçılar Şeyda Karadeniz ve Hüseyin Şimşek konseri ile festivalin ilk gün programı sona erdi.

Bu gün ise Ayvacık festivalinde; Ayvacık Eynel köprüsü yanında Türkiye kano ve kürek federasyonu yarışmaları, Toplu sünnet töreni gerçekleştirildikten sonra akşam saat 20 den itibaren Karadeniz ve Türkiye’nin yıllardır severek dinlediği ünlü sanatçı Cengiz Kurdoğlu, ve Sebahattin Hafızoğlunun yanı sıra sürpriz sanatçıların konserleri ile festival son bulacak.

Ayvacık 2. Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivalinin ilk gününe Eski İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, METRO Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetim Kurulu Üyeleri, Durusu İçme Suyu Grubu Başkanı Enver Aslan, Olimpiyat ve Dünya Güreş Şampiyonu eski Dağıstanlı Turizm Sahibi İş ADAMI Mustafa Dağıstanlı, Çarşamba METRO İşletme Sahibi Cemalettin Durmuş çok sayıda davetli ve İlçe halkı ile birlikte çevre ilçelerden gelen misafirler katıldı.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber