Ayvacık Felaketin eşiğinden döndü

Ayvacık Felaketin eşiğinden döndü
Önceki gün akşam saatlerinde Ayvacık ilçesinde meydana gelen selde tersip bendinin ilçeyi büyük bir felaketten kurtardığı ortaya çıktı

 

 

 

Samsun'un Ayvacık ilçesinde dün akşam yaşanılan sel felaketinde ilçenin ortasından geçen derenin taşkın riskine karşı inşa edilen tersip bendi ilçeyi büyük bir felaketten kurtardı. Sel suları ile gelen çamur ve taşları biriktiren bent tamamen doldu. İlçeyi büyük bir felaketten kurtaran bendin gelen çamur ve taşların yüzde doksanını tutmuş olmasına rağmen dereye akan sudaki malzeme bile dereyi doldurmaya yetti. Selin yaşanıldığı saatlerde suyun taşmasına bir metre kaldığı dere yatağının Yeşilırmak ile birleştiği yeri görenler ise büyük bir felaketin ucuz atlatıldığını ifade etti.

Gece yarısı ilçedeki mevcut durumu ve taşkın bendini görmeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek ile DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl ve Belediye Başkanı Mustafa Belur ile birlikte incelemelerde bulundu. Bendin dolması sonucu tahliye bacalarının da tıkanması ile su dolusavaktan akmaya başladı. Dolusavak tahliye kanalının tabanı da akan yoğun su ve taşlar nedeni ile yerinden söküldü. Dolusavak tahliye bendinin yan duvarı da çökme tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

Bendin hemen kenarında evi bulunan Canip Türkmen isimli vatandaş yağıştan ucuz kurtulduklarını belirterek, "Bent olmasa idi Ayvacık çok büyük bir felaket yaşardı. Bent bizi kurtardı. Felaketi öngörerek bu bendi yapanlar burada muhtemel can kayıplarını önlediler. Ancak tahliye kanalının tabanı söküldü. Yan duvarında yıkılma tehlikesi var. Bu duvar gece yıkılsa idi yine büyük bir felaket yaşanırdı" dedi.

İlçede su basan işyerleri vatandaşlar tarafından temizlenmeye çalışılıyor. Belediyeye ait iş makineleri tarafından da ara sokaklar ve yollarda temizlik yapılarak selin izlerinin silinmesi için çalışma yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir