Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ayvacık belediyesi için kimler aday?

Ayvacık belediyesi için kimler aday?

Önceki gün sizlere AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adaylarını (iddia edilen) sizlerle paylaşmıştık.

Akabinde ise MHP nin gündemde dolaşan bazı aday adayı isimlerini yazdık.

Olumlu ya da olumsuz her zaman olduğu gibi tepkileri de beraberinde aldık.

Bu gün sizlere Ayvacık İlçesi AK Parti aday adayları ile ilgili birkaç kısa anekdot notları iletelim.

AYVACIK BELEDİYESİ İÇİN KİMLER ADAY?

AK Partiden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur geçtiğimiz ay gerçekleştirilen İlçe Divan Toplantısında tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

O günden sonra hummalı bir şekilde yeni aday adayı isimleri de gündeme gelmeye başladı.

Bu nokta da merak edilen iki konudan birisi AK Parti Ayvacık İlçesinde mevcut Başkan Mustafa Belur yerine en güçlü isim olarak kimi işaret edecek?

İkinci olarak İlçe teşkilatı kimi aday göstermek istiyor?

Evet, sonuç olarak AK Parti İl ve İlçelerde olduğu gibi Ayvacık İlçesinde de Belediye Başkanlığı için adaylar kıyasıya yarışa hazırlanıyor?

 

Mevcut Başkan Mustafa Belur, göreve başladığında ki heyecanını ilk yıllar da aşırı derecede kaybetmeden çalıştık. Ama daha sonra ne oldu ise birden bire ilçede heyecan da kalmadı, yatırım için birlik ve beraerlikte.

 

ilk günlerde Ayvacık İlçesinde birlik ve beraberliği bir türlü kurmayı bazı nedenlerle başaramadıklarını aksine belediye ile ilçe ve ilçede ki siyasi, bürokrasi ve siyasette uçurumlar oluştuğunu, buna ilaveten ilçenin yeniliğe ve yeni yatırımlara açık olmadığına inandığını belirtmesi çarpıcı açıklamalardı.

Ayvacık’ ta ilk dönemim olmama rağmen sadece bir büyüğümüzün desteği ve AK Parti hükümeti ile ilçeye kimsenin beklemediği kadar yatırım yaptığını dile getiriyordu.

Ancak her yatırım ve hizmetin akabinde ilçede belli bir yoğun bu hizmetlerin yatırımların önünü kesmek için yoğun çana sarf ettiğini dile getiriyordu.

Ve yaşadığı bazı olaylar nedeni ile 5 yılda aşırı yorulduğunu ve artık Ayvacık için bu gün ki düşüncesinde yardımcı olamayacağına inandığı için aday olmayacağını belirtti.

İlçe Divan toplantısında aday olmayacağını açıklaması ile birlikte yeni adaylara yöneldiler.

Ayvacık AK Partide yeni isimler olarak; Geçen dönem Belediye başkan adayı olarak Mustafa Belur’ a sonsuz destek veren ve çalışması ile başkanlığın kazanmasına sebep olanların başında gelen ve görevi süresinde hemen her siyasi partinin sempati duyduğu AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe adı ön sılarda yer almaya başladı.

Buna mukabil Gökçe’nin karşısına aday olarak çıkabilecek diğer isimlerden birisi eski AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Kalaycı, İl Genel Meclis Üyelerinden Cemal Bayar ve Abdülkerim Seven isimleri öne çıkmaya başladığı iddia ediliyor. Yine bu isimlere alternatif olarak İl Genel Meclis Üyelerinden Ali Yiğit isimlerinin ön plana çıktığı iddia ediliyor.       

 

Ayvacık'ta mevcut belediye başkanı Mustafa Belur, bu isimlerden kimi destekliyor denilirse gelen bilgilere göre fazla karışmayacağım dese de Ekrem Kalaycı adı üstünde iddialar da gündem de yer almaya başladı.

Bu noktadan itibaren en güçlü isim olarak önce Kemalettin Gökçe adının akabinde ise  Ekrem Kalaycı’nın isimleri ön plana çıkıyor.

Ayvacık’ ta son kararı önce İlçe teşkilatı oturup tartışarak kararını vereceği ancak yine de son kararı ilçe ile il teşkilatının vereceği bu nedenle başarılı bir İlçe Başkanlığı görevi sürdüren Gökçe’ye karşılık, iş adamları ve eski siyaset camiasının da Kalaycı’ya yakın olduğu belirtiliyor.

Gelecek aylar içinde bu iki isim arasında kıyasıya bir adaylık sürecinin yaşanacağı şimdiden gözleniyor.

 Ayvacık’ ta aday kim olur sorusuna ise önümüzde ki günlerde daha uzak ara isim yazabileceğimize inanıyorum.

Mutlu ve(sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi