Ayvacık adeta Festivalle sallandı

Ayvacık adeta Festivalle sallandı
Türkiye Kano Federasyonu’nca organize edilen ve Ayvacık 2. Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali bünyesinde kano yarışları düzenlendi

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ayvacık ilçesinde düzenlenen 2. Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali civar ilçelerde yıllardır böyle bir festival yapılmaması ve bunun yanı sıra METRO Holding A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk’ün yoğun çabaları ile dev sanatçı kadrosunun katılması ile İlçe adeta yıkıldı. 

Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen Yağlı Güreşler izleyenlerin heyecanla seyretmesini ve festivale ilgiyi arttırırken, Festival Ağalığını ise Ayvacık’lı İşadamı Ahmet Aydun’un 100 bin liraya alması festivale damgasını vuran bir başka güzellik oldu. İlk gün yağlı güreşlerin sona ermesi akabinde ikici güne Kano yarışları ile devam edildi. Kano yarışmalarında Olimpik Umutlar Durgunsu Kano Yarışları’na 6 ilden 100’e yakın sporcu katıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un da izlediği kano yarışlarının ilk gününde bütün branşlarda elemeler yapılırken, deniz kanosu ile de 4 seri halinde yarışlar düzenlendi.

ayvacik-adeta-festivalle-sallandi1.jpg

Kano yarışlarının ikinci gününde düzenlenen final yarışlarında dereceye girenlere ödülleri Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, Kano Samsun İl Temsilcisi Osman Ercan, Ayvacık Garnizon Komutanı Eren Yüksel, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çelik ve federasyon yetkilileri tarafından takdim edildi.

Ayvacık’ta ilk defa kano yarışı organize eden Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, "Ayvacık bizim için çok önemli bir yer haline geldi. Yakın zamanda kuracağımız kayıkhane ve diğer tesislerimizi faaliyete geçirdiğimizde federasyonumuz içinde değerli bir yer haline gelecek. Bizleri burada en güzel şekilde ağırlayan Kaymakam Ufuk Akıl'a, Belediye Başkanı Mustafa Belur'a ve bütün Ayvacıklılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur da Ayvacık'ın artık kabuğunu kırdığının altını çizerek, "Ayvacık Karadeniz’in en güzel ilçeleri arasında. Doğa sporları tutkunları için inanılmaz imkanlar ve alanlar mevcut. Biz bu potansiyellerimizi değerlendirmek adına iki gün boyunca mükemmel bir organizasyon gerçekleştirdik. Etkinliklere Ayvacık'ın yanı sıra çevre ilçelerden de binlerce vatandaşımız adeta akın etti. Halkımızın ilgisini ve heyecanını gördüğümüzde mutluluğumuz iki katına çıktı. Kano Federasyonumuza ve katılımcı sporcularımıza da teşekkür ediyorum. Kano, Ayvacık için hayaldi. Hep birlikte o hayali gerçekleştirdik” diye konuştu. Katılımcı sporcuların Ayvacık'ın ünlü Eynel Köprüsü önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile organizasyon sona erdi.

Ayvacık ilçesinde düzenlenen Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali'nde sahneye çıkan Bülent Serttaş, Hakan Altun ve Cengiz Kurtoğlu hayranlarını coştururken İlçe adeta ayağa kalktı. Bir süre öncxe ilçede sel felaketinin yaşanmasının ardından gerçekleştirilen bu festival bir nebze olsun ilçe halkına büyük moral ve motivasyon oldu.

Ayvacık ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali'nin ikinci günü akşamı kapanış etkinliği kapsamında düzenlenen konsere yoğun katılım yaşandı. METRO Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün adının verildiği ilçe stadyumunu hınca hınç dolduran izleyiciler gece boyunca adeta müziğe doydular. Gecede sahneye Sıra ile sahneye ilk olarak ünlü sanatçı Bülent Serttaş çıktı. Serttaş kendisine ayrılan süre içinde stadı adeta alkışlarla ve heyecanla bir saniye yerinde oturtmazken Serttaşın yerine sahneye çıkan Hakan Altun ise izleyenlere duygusal şarkı ile zirve yaptı.

Ve beklenen o an gelip Karadeniz ve Türkiye’nin yıllardır değişmeyen ünlü ve sevilen sanatçısı Cengiz Kurtoğlu, Ayvacık Galip Öztürk Şehir Stadyumu'nu tıka basa dolduran binlerce kişiye parçalarını seslendirmeye başladığı andan itibaren stad adeta çılgına döndü. Kurdoğlu’nun şarkıları ile Ayvacık adeta yıkıldı. Hayranlarının yoğun ilgisine cana yakın ve sevgi ile yaklaşarak izleyenlerinin isteklerini geri çevirmeden seslendiren Kurdoğlu festivalin kapanışını müthiş görüntü ve sevgi seli ile sona ermesini sağladı.

Ayvacık 2. Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivalinin bir başka dikkat çeken yanı ise METRO Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk farkı da damgasını vurdu. Festivalin ilk gününden itibaren Ayvacık’ı adeta mesken tutan Talip Öztürk, adeta Ağabeyi Galip Öztürk’ü aratmadığı gibi festivalin en büyük ve en yakın hem destekçisi hem de izleyicisi olurken vatandaşlardan da sevgi gösterileri ile karşılandı. Vatandaşlar Galip Öztürk’e selamlşarını ileterek en kısa sürede yanımızda ve yatırımlarına kaldığı yerden devam etmesi dileklerini ilettiler. Festival boyunca İşadamı Talip Öztürk’e sevgi seli görülmeye değerdi.

Konsere Ayvacık dışında çevre ilçelerden de yoğun katılım sağlandı. Konseri Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Talip Öztürk, Ayvacıklı Milli Güreşçi Mustafa Dağıstanlı, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Festivalin Güreş Ağası Ahmet Aybudun, METRO Çarşamba İşletme sahibi Cemalettin Durmuş’un yanı sıra çevre ilçe belediye başkanları da izledi. Üç saat süren konserde Ayvacıklılar unutamayacakları bir gece yaşadı. 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz