AYM’YE AĞIR GÖNDERME

AYM’YE AĞIR GÖNDERME
(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, TBMM 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin son gün görüşmeleri sırasında DEM Parti sözcüsü kürsüye çıkınca salonu terk etti

(TBMM) Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda son gün görüşülen 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ederken, DEM Parti sözcülerinin kürsüye çıktıkları ilk anda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'li milletvekilleri salonu terk etti.

TBMM salonu çıkışında çok kısa bir cevap veren Dr. Devlet Bahçeli, "CHP'yi de takip etmeyeceğim, arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum." ifadeleri dikkat çekti. Türkiye’nin gündemine düşen bu olayla birlikte siyaset arenasında Anayasa kitapçığı krizi olarak adlandırılan, ‘Anayasa fırlatma krizi ya da Kara Çarşamba tarihe düşen ve Millî Güvenlik Kurulu toplantısında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eski Başbakan Bülent Ecevit'e Türkiye Cumhuriyeti anayasa kitapçığını fırlatması ile başlayan siyasi kriz dönemini hatırlattı.

Gözler Cumhur İttifakının değişmez partilerinden ve hükümete verdiği destekle dikkat çeken (MHP) Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin AYM ve akabinde yaşanacaklara dikkat çekerken siyasi arenada ki hareketlilikte gözlerden kaçmıyor. DEM Partisi ile CHP’nin kınama yazısına imza atmadıkları ve akabinde ki söylemleri ile ortamın gerildiği günlerde bu olayın yaşanması dikkat çekici.

Dr. Devlet Bahçeli’nin 12 Mehmetçiğin Şehit olmasının hemen akabinde yeni kurulmasına rağmen HDP nin devamı oalrak bilinen ve TBMM ile siyasi arenalarda ki konuşmaları ile PKK ya terörist diyemeyen DEM Partililer ile TBMM’ dek i Şehitler için yayımlanan kınama yazısına imza atmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP’lilere karşı AYM’nin ve siyasetin alacağı kararlara çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir