'AYIN POLİSİ' ÇARŞAMBA'DAN...

'AYIN POLİSİ' ÇARŞAMBA'DAN...
Çarşamba, Bafra, Terme ilçelerinde faili hırsızlık suçundan aranan şahsı  istirahat saatinde evinin balkonundan görerek takip eden ve ilgili ekiplerle şüphelinin yakalanmasını sağlayan polis memuru Sarı,  "Ayın Polisi" seçildi.

Olay, Çarşamba İlçesi Sungurlu Mahallesin de 12.05.2017 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Çarşamba Sungurlu Mahallesinde ikamet eden Polis memuru Osman Sarı, evinde istirahatta iken İlçe de meydana gelen iş yerinden ve bazı kurumlardan hırsızlık olayları iler ilgili faili firar olarak aranmakta olan Selman Mutlu isimli şüpheliyi kamufle olmuş şekilde İlçe girişi ne doğru giderken görmesi üzerine takibe aldı. Konu ile ilgili ekiplerle irtibata geçen Polis Memuru Osman Sarı şüphelinin geri ilçe merkezine doğru yönelmesi üzerine ilgili ekiplerle birlikte Meserret Sokak'ta yakaladı.

Şüphelinin Savcılık soruşturmasında Çarşamba ilçesi haricinde Bafra, Terme İlçelerinde de faili firar olarak aranmakta olan Salıpazarı İlçesinde ikametli Selman Mutlu isimli şahıs olduğu öğrenildi. Mutlu çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olay sonrasında şüphelinin yakalanmasını sağlayan Polis Memuru Osman Sarı ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Ayın Polisi" olarak seçildi.

Konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Osman Sarı’nın, mesai mefhumu gözetmeksizin mesleğinin vermiş olduğu görev ve sorumluluk bilinci ile hareket etmesi, dikkatli ve duyarlı bir şekilde davranması, mesai arkadaşlarına örnek teşkil ettiğinden ve halkın polise olan güven duygusunun güçlenmesine katkı sağladığından dolayı “2017 YILI MAYIS AYININ POLİSİ” seçilmiştir" denildi.

“Ayın Polisi” seçilen Osman Sarıya Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğünce, Polisevinde personel ile birlikte eş ve çocuklarına yemek verileceği öğrenilirken Ayın Polisi panosuna da fotoğrafı asıldı.

HABER : Nuri ŞEKER – Nevzat AKKAYA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber