Aydın'da baraj kapakları açılınca yollar göle döndü

Aydında baraj kapakları açılınca yollar göle döndü
Aydın’da son üç gündür devam eden yağışların ardından dolan baraj ve göletlerin kapakları açılınca ovalar göle döndü. Karayolu kapandı. Yüzlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı.

Bu yıl kuvvetli ve bol yağışlı kış dönemi geçiren Aydın’da son yağışlarla birlikte çiftçilerin korktuğu durum başına geldi. Dün akşam saatlerinden itibaren, Kemer ve Adıgüzel barajlarında doluluk oranı yüzde 100 seviyelerine ulaşınca olası bir patlamaya karşı tedbir almak için DSİ yetkilileri tarafından baraj kapakları açıldı. Barajın kapaklarının açılmasının ardından Büyük Menderes Nehri suyu taşıyamayınca Aydın’ın çeşitli bölgelerinde taşkın yaşanmaya başladı.

Sabah saatlerinden itibaren artan taşkın nedeniyle yüzlerce dönüm tarım alanı sular altında kalırken, Yenipazar Aydın-Nazilli Karayolu da taşkınlar nedeniyle trafiğe kapandı. Aniden bastıran sel nedeniyle yollarda mahsur kalanlar kendi çabaları ile kurtulurken, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yollara uyarı levhası çakıp, yolu da trafiğe kapattılar.

Son yılların en büyük taşkınının bu yıl gerçekleştiğini belirten çiftçiler, daha önce Büyük Menderes Nehri Köprüsü yakınlarında etkili olan taşkının bu yıl Yenipazar şehir girişine kadar geldiğini ve ciddi bir zararın olduğunu belirttiler. Yenipazarlı çiftçilerden Kemal Zeytüncü, yağışlarla sevinen çiftçinin taşkınla üzüldüğünü belirterek “Barajların kapakları açılınca Menderes Nehri suyu taşıyamaz hale geldi. Kısa sürede her yer sular altında kaldı ve taşkın artarak devam ediyor. Arazilerimiz hep sular altında” diye konuştu. Yaşanan taşkının ardından Aydın’da riskli bölgelerdeki yollar trafiğe kapatıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir