AYDIN;  “ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİNİ ÖZLEDİLER”

AYDIN;  “ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİNİ ÖZLEDİLER”
Okullar, 21 Eylül tarihi itibariyle yeni döneminde yüz yüze eğitim- öğretime açıldı. Çarşamba Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Gültekin Aydın, yeni döneme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim sezonu hakkında yaptığı konuşmasında Başkan Gültekin Aydın, içinde bulunulan dönemin çok zor ve meşakkatli bir süreç olduğunu belirterek, öğretmenlere düşen görevler kadar velilere de büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Sunumlar hazırlandı

İlk haftanın bir uyum haftası olduğunu belirten Başkan Gültekin Aydın, “İlk olarak öğretmenler çocuklara temassız oyunları öğretecekler. Velilerin ve öğretmenlerimizin üstünde okuma yazma telaşı ve stresi var. Şu süreçte okuma yazmayı öğretmek çok zor tabi. Aynı zamanda birinci, sınıflarımız uzaktan eğitimle de tanışacak.  İlk etapta covid19 hastalığının ne olduğunu, bundan korkulmaması gerektiğini ve buna karşı nasıl bir tedbir alınması gerektiğini iletecek öğretmenlerimiz Buna göre sunumlar var bunları çocuklara aktaracaklar.” Dedi.

Toplum duyarlı olursa süreç hızlı ilerler

Okulların tamamının açılmasının topluma bağlı olduğunu anlatan Gültekin Aydın, “Ara sınıflar uzaktan eğitime hala devam ediyor. Bunun ne kadar süreceğine ilişkin bir şey söyleyemiyorum. Bu süreç toplumumuza bağlı.  Maske, mesafe, hijyen kurallarına ne kadar çok uyulursa bütün öğrencilerimiz o kadar hızla okullarına kavuşabilecekler. Ayrıca tüm öğretmenlerimizde çocukları çok özlediklerini biliyoruz bunu her toplantılarda dile getirdiler.” diye konuştu.

Velilere büyük iş düşüyor

Çocukların pandemi süreciyle ilgili aldıkları eğitimin sadece okulda kalmaması gerektiğinin altını çizen Aydın, “Süreç kolay ilerlemeyecek çocuklar okulda gördüklerini dışarıda unutmaması gerekiyor. Dışarıda anne babaların da bu sürece ilişkin tedbirli ve takipçisi olacak. Veliler bu konuda öğretmenler arkadaşlarımızın aldığı kurallara uymak zorundalar. Bu süreci daha hızlı atlatalım ve tüm sınıflarda çocuklarımızı buluşturalım.” İfadesini kullandı.

Ayrıca Aydın, sağlık çalışanlarının bu dönemi çok güzel bir şekilde koordine ettiklerini dile getirerek onlara teşekkürlerini de sözlerine ekledi.

ROPÖRTAJ – HABER: Gülizar KELEŞ – Büşra KOCATAŞ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber