AYDIN KÖYÜ KİMİN UMURUNDA!

AYDIN KÖYÜ KİMİN UMURUNDA!
Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Aydın Köyü ve Seki Mahallesi'nde yaşanan yol sorunları, köy muhtarı ve dernek başkanının açıklamalarıyla gündeme geldi. Muhtar Mustafa Temizkan ve Dernek Başkanı Nurettin Karakaş, yaşanan sıkıntıları dile getirdi

b2f9653f-eff1-4d08-aa13-9a971c66796c.jpg

“BAĞLANTI YOLLARINI KİMSE UMURSAMIYOR”
Aydın Köyü Seki Mahallesi Muhtarı Mustafa Temizkan, 2014 yılından bu yana üç dönemdir muhtarlık görevini yürüttüğünü ve bu süre zarfında Aydın Seki ile Seki Darıçayalan arasındaki grup bağlantı yolunun sorunlarını çeşitli mercilere ilettiğini belirtti. Temizkan, vatandaşların bayramlarda sıla-i rahim için köye geldiklerinde yol sıkıntısıyla karşılaştıklarını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

untitled-3.jpg

whatsapp-image-2024-04-21-at-11-42-15.jpeg

“MİSAFİRLER BİLE YOL VE İLGİSİZLİKTEN BIKTI”

Aydın Köyü Seki Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Karakaş ise, köyün kendisine kadar olan stabilize asfaltlı yolun varlığına rağmen, mahalleye ve Samsun'un köylerine geçişte herhangi bir stabilize yolun olmadığını ifade etti. Karakaş, özellikle binek araçlarla gelen misafirlerin yol durumundan dolayı mağdur olduklarını ve İstanbul'dan gelen gurbetçi vatandaşların yol sorunu nedeniyle köye gelmek istemediklerini dile getirdi.

untitled-3-001.jpg

kapak.jpg

“KÖYLÜLERİN YOL SORUNLARI VE TALEPLERİ”
Seki Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Karakaş, yol genişliğinin olmadığına işaret ederek, “Seki Mahallesi ile Samsun'un Darıçayalan köyü arasındaki yolların darlığı, iki aracın karşılaşması durumunda geri manevra yapma zorunda bırakıyor. Bu da arazide kazalara ve maddi hatta can kayıplarına neden olma noktasına gelmektedir. Yine yollarımızda geçmiş yıllarda parke taşı döşenmesi mahallemizin yarısına kadar döşenen parke taşlarının diğer yarısının yaklaşık 7 yıldır tamamlanması ve kimsenin ilgilenmemesi bu bölgede ki insanların insanca yaşamasını umursamadığını gösterdiğine inanmaya başladığımızı üzülerek belirtmek isterim.

untitled-3-002.jpg

untitled-3-003.jpg

“İTFAİYE TUTANAK TUTMAK İÇİN GELİYOR”
Karakaş, yine bölgemizin en büyük sorunları arasında yer alan özellikle yaz aylarında korku ile sürekli yaşamak zorunda kaldığımız başka bir gerçeğimizde Yangınlar. Bu bölgeye Olası bir yangında Çorum Osmancık’tan gelinceye kada yangın bitiyor itfaiye geldiğinde sadece soğutma ve tutanak tutup gidiyor. Oysa bizim buraya acil başka kalıcı çözüm gerekiyor. Bunu da köyümüzde ki su deposunun yanına ilave bir depo yapılması ve hidrant sisteminin kurulması talep ediyoruz. Ama bu güne kadar sesimize kulan tıkanmasını da üzülerek görmekteyiz” şeklinde konuştu.

untitled-3-004.jpg

untitled-3-005.jpg

“CİMER’ E BAŞVURUYA RAĞMEN İLGİLENEN YOK”
Köy Muhtarı ve Dernek başkanı, CİMER üzerinden sorun ve sıkıntılarımız için daha önceden Çorum Valiliği, Çorum İl Özel İdaresine yaptık. Çorum İl Özel İdaresi Yol ve İletişim Müdürlüğünden 17.Temmuz 2023 tarihinde gelen cevapta, “Yağış ve mevsimsel bozulmalar için makinelerimizle düzenli düzenlemeler yapılmaktadır denilmesine rağmen çukurlar, toz ve dar yolları görmeyenler için Çorum Valimizin özellikle bizzat köyümüzü ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarımızı yerinde görmesini ve çözüm sağlamasını bekliyoruz diyerek Çorum Valisi Zülkif Dağlı’yı davet ederek sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istediklerini dile getirdiler.

untitled-3-006.jpg

untitled-3-007.jpg

untitled-3-008.jpg

untitled-3-009.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel