AYDEMİR’DEN KOKARCA HATIRLATMASI

AYDEMİR’DEN KOKARCA HATIRLATMASI
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir kahverengi kokarcanın görüldüğü yerde imha edilmesi gerektiğini hatırlattı

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fındık ve diğer bitkilere büyük zararlar veren kahverengi kokarcanın imha edilmesi gerektiğini ifade etti. Çiftçilere uyarılarda bulunan Aydemir, İlçe Tarım ve Ziraat Odasına danışmadan ilaçlama yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Belediyemiz ile birlikte kahverengi kokarca için etkin şekilde mücadele ettiklerini ifaden eden Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir; “Tarım İlçe yetkilileri ile Ziraat Odaları olarak ortak ve topyekûn bir mücadele yönetimi için çalışmalar yapıyoruz. Kokarca için birçok tuzaklar kuruldu. Bu tuzakların bir tanesi 150-200 böceği yok ediyor. İlçemizde bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Biyolojik Laboratuarında üretilen samuray arısını doğaya salarak kokarcaya karşı mücadele edeceğiz. Samuray arısı kokarca böceğini yok etmek etkin rol oynayacaktır. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız da evlerinde ve bahçelerinde görükleri kokarca böceklerini imha etsinler” diyerek konuştu.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir