AYDEMİR: "YALI CAFE TOPLANTISINA SBB TV SANSÜRÜ"

AYDEMİR: "YALI CAFE TOPLANTISINA SBB TV SANSÜRÜ"
AYDEMİR: "YALI CAFE TOPLANTISINA SBB TV SANSÜRÜ"

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, yıkılan Yalı Kafe'nin akıbeti ile ilgili yapılanolağanüstü toplantısında Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir,söz konusu kafe ile ilgili dile getirdiklerinin SBB TV tarafından sansürlendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağanüstü ToplantısıSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıdayıkılan Yalı Kafe yerine yapılacak olan 'Millet Kıraathanesi, Kütüphane ve Kafe' projesinin mahkeme kararı doğrultusunda kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin nazım ve uygulama plan değişikliğini görüşmek için olağanüstü toplandı.Tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ilk önce söz konusu maddenin gündeme alınması oylandı. Gündeme alınan madde daha sonra ilgili komisyonda basına kapalı olarak görüşüldü. Komisyondan tekrar meclise havale edilen madde, hakkında ‘ret’ oyu veren CHP ve İYİ Parti grubu üyeleri değişikliğe rağmen maddeyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

"Engellenmeye devam ediyor"

Toplantıda ele alınan Yalı Kafenin akıbeti ile ilgili gelişmeklerin şeffaflığı ile verilmediğini belirten  Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir,"Toplantının konusu Atakum Yalı Cafe’nin akıbetiydi. Millet İttifakı olarak Yalı Cafe ile ilgili atılan adımların yanlışlığını belgelerle ortaya koyarak kamuoyunu aydınlatmaya gayret ediyoruz. Ancak Samsun’u ilgilendiren böylesine önemli bir konunun bütün şeffaflığıyla hemşehrilerimiz tarafından takip edilmesi engellenmeye devam ediyor. " dedi

"Yüzleşmekten mi çekinmektedir"

Olağanüstü Toplantıyı SBB TV'nin canlı olarak vermediğini söyleyen meclis Üyesi Alper Aydemir şu soruları yöneltti. " Samsun Büyükşehir Belediye yönetiminin propagandasını yapmakta mahir olan SBB TV böylesine önemli bir konunun görüşüldüğü toplantıyı neden canlı olarak yayınlamamıştır?SBB TV özel talimatlar doğrultusunda mı yayın yapmaktadır? Samsun Büyükşehir Belediye yönetimi, Yalı Cafe konusunda Samsunlular ile yüzleşmekten mi çekinmektedir? Şeffaf Belediyecilik vurgusunu dilinden düşürmeyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir ve yönetimi buğulu camlar ardından Samsun’u yönetmeye devam ediyor"

"Mahkemenin aldığı karar doğru bir karar değil"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise mahkeme kararının yetkisini aştığını söyleyerek, “Söz konusu yer planlı bir alan. Planlı bir alanda kurum görüşleri noktasında mahkemenin aldığı karar doğru bir karar değil. Yetkisini aşmıştır, usulden esasa girmiştir. Biz mahkeme kararlarına saygılıyız. Gereğini yerine getiriyoruz. Bu mahkeme kararları ile ilgili de girişimlerimizi sürdüreceğiz. Burası İller Bankası’nın yeriydi. Milli Emlak’a devredilip oradan bize bedelsiz olarak tahsis edildi. Bu, şu anda uygulanan proje karşılığında tahsis edildi. Biz, planı yaparken projede sıkıntı yaşamayalım diye aldığımız proje belli. Mahkeme kararına gelince buranın 1,5 yıllık süreci var. Şu anda da inşaat devam ediyor. Mahkeme bir karar almıştır. Biz kararı doğru bulmuyoruz. Gerekli süreci başlatıyoruz. Kararın gereğini yerine getiriyoruz. Oradaki ‘Millet Kıraathanesi’ ibaresi çıkacak. Millet kıraathanesi değil de sosyal tesis, kütüphane olacak” diye konuştu

279205015_10158819238493907_4318788055363744574_n.jpg

HABER: Büşra KOCATAŞ- Erol ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber