Ay Yıldızlı Kültürel Müze Projesi Destek Bekliyor

Ay Yıldızlı Kültürel Müze Projesi Destek Bekliyor
Son dönemde Türkiye’nin gündeminde olan Demokratik açılım projesi ile alakalı olarak, 2010 yılında Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından geliştirilen 'Bayrağımın Gölgesinde Ebruli Türkü' adlı kültürel TÜBİTAK projesi ilgi bekliyor.

 

2010 yılında Türkiye’nin gündemine taşınan ‘Demokratik Açılım’ projesi ile alakalı olarak Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Kübra Kirenci ile Özlem Torun’un 2010 yılında hazırladıkları 'Bayrağımın Gölgesinde Ebruli Türkü' adlı kültürel müze projesi alakalı olarak Genç öğrenciler, Çözüm Süreci diye adlandırılan süreçte projelerine destek istiyor.

TÜRK BAYRAĞI ŞEKLİNDE MÜZE

Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Kübra Kirenci ile Özlem Torun’un birlikte hazırladıkları kültürel müze projesinin hikâyesi 2010 yılına dayanıyor. 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratik Açılım’ sürecini gündeme getirmesinin ardından açılım sürecine destekte bulunmak isteyen öğrenciler Türk Bayrağı görünümünde bir kültürel proje yaparak Başbakana sunmak istiyor. Öğretmenleri tarafından da beğenilen proje Samsun’da düzenlenen TÜBİTAK bölge elemelerine katılarak dereceye girdikten sonra Ankara’da düzenlenen yarışmada iddiaya göre siyasi içerikli olması gerekçe gösterilerek herhangi bir derece alamıyor.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜLER

2011 seçimleri öncesinde miting için Samsun’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la zorda olsa görüşmeyi başaran öğrenciler projelerini kabataslak Başbakan’a anlatıyorlar. Başbakan ise öğrencileri Suat Kılıç’a yönlendiriyor. Şu an Genlik ve Spor Bakanı Olan Suat Kılıç ile de projeleri ile ilgili görüşen gençleri Kılıç, Samsun Büyük Şehir Belediyesine yönlendiriyor. Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Kübra Kirenci ile Özlem Torun proje için görüşmeye gittikleri Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile görüşme çabaları birçok kez denemelerine rağmen başarılı olmuyor.

MİMARİSİ CANİK BELEDİYESİNİN YENİ HİZMET BİNASINA BENZİYOR

2010 yılında geliştirdikleri proje ile ilgili açıklamada bulunan Özlem Torun, “Projemizin ismi 'Bayrağımın Gölgesinde Ebruli Türkü'. Ay yıldız Şeklinde tasarladığımız Türkiye’deki 12 etnik kültürü kapsayan bir müze. Kültürleri bütün yönleriyle yansıtmak, onların farklılıklarını ve benzerliklerini göstermek ve geleceğe taşımak isteğimiz projemizin ay bölümünü, müze olarak düşündük. Burada etnik grupların kültürlerini, geleneklerini ve yaşamlarını anlatan kıyafetler, eşyalar ve tarihlerine ışık tutan belgeler, belgeseller koyduk. Yıldız bölümünde ise yöresel yemeklerinin tattırılacağı restoran bulunuyor. Bu fikrinde bir ilk olduğunu düşüyoruz. Çünkü Türkiye’deki hiçbir müze de yemek verildiğini düşünmüyoruz. Dediğim gibi projemiz ay ve yıldızlı iki binadan oluşuyor. Biz bu tasarımı 2010 yılında yaptık. Canik belediyesinin yeni hizmet binasına da ay yıldız şeklini vermişler. Biz tamamen müze olarak düşündüğümüz yapıda ay ve yıldızın görüntüsünün bozulmaması için binalar arasındaki geçişi de alt geçit olarak düşünmüştük” dedi.

Geçtiğimiz yıl Samsun Anadolu imam Hatip Lisesinden mezun olan Özlem Torun Siyaset bilimi ve halkla ilişkiler okumak istiyor. Hazırladıkları projenin değerlendirilmesini isteyen Torun bu konuda siyasilerden destek bekliyor.

untitled-1.20130415115633.jpgimg_4277.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber