Avukatlardan Tahir Elçi İçin Yürüyüş

Avukatlardan Tahir Elçi İçin Yürüyüş
Samsun Barosu’na bağlı avukatlar, Diyarbakır’da öldürülen Baro Başkanı Av. Tahir Elçi için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Samsunlu avukatlar, Diyarbakır’da basın açıklaması sonrası saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi ve saldırıda şehit düşen 2 polis memuru için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Samsun Baro Lokali'nde toplanan avukatlar, cübbelerini giyerek saldırıyı kınadı. Avukatlar, basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na kadar alkışlı protesto yürüyüşü yaptı. Anıt önünde saygı duruşunda bulunan avukatlar, cübbelerinin yakasına öldürülen Elçi’nin fotoğrafını astılar.

avukatlardan-tahir-elci-icin-yuruyus-1.jpg

“CİNAYET TÜM BOYUTLARIYLA AYDINLATILMAK ZORUNDADIR”

Samsun Barosu Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, bu vefatın ülkeyi kaosa sokmak isteyenlerin cesaretini arttıracağını ve onların çıkarlarına hizmet edeceğini belirterek, “Ülkeyi kaosa ve belirsizliğe sürmek isteyen karanlık odakların ekmeğine yağ sürülmek istenmiyorsa bu cinayet tüm boyutlarıyla en kısa sürede aydınlatılmak ve kamuoyunun zihnindeki bütün sorular cevaplandırılmak zorundadır. Cinayetin faili ya da failleri ve onların arkasındaki güç ya da güçler, hukuk devleti kuralları çerçevesinde hesap vermedikten ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmadıktan sonra bu ülkedeki insanlarımızın huzuru her zaman tehdit altında olacak ve toplumsal tedirginlik süreklilik kazanacaktır” dedi.

Avukatlar, anıttaki saygı duruşundan sonra eylemlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir