Av Meraklıları Şenlik’te buluştu

Av Meraklıları Şenlik’te buluştu
Çarşamba Safari Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği’nin ilk defa İlçe de düzenlediği ‘Av Köpekleri Mera Yarışması’ ilçe vatandaşı ve çevre il, ilçelerden büyük ilgi gördü.

Çarşamba Safari Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği’nin gerçekleştirdiği ‘Av Köpekleri Mera Yarışmaları’ İlçede av meraklılarının ilgi odağı oldu. Çarşamba  İlçesin düzenlenen yarışmaya çevre il ve ilçelerden Av Köpekleri ile gelen Av Meraklıları yarışmayı şenlik havasına çevirdiler. Her sene Avcı buluşmaları ile bir araya gelen Avcılar bu defa ilk kez düzenlenen Mera Avcılığı yarışmalarına  büyük ilgi gördüğünü belirten Çarşamba Safari Avcılar ve Atıcılar  İhtisas Derneği Başkanı Mustafa Sezer, "Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçelerinden dostlarımız geldiler. Güzel bir atmosfer var. Çarşamba’mızın adına da güzel bir etkinlik oldu. Bu düzenlemeyi Karadeniz Yaban Av Hayatı Avcılık Federasyonu adı altında Çarşamba Safari Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü olarak yapıyoruz" dedi.

Sezer, "Çarşamba’da bu tür etkinliklere çok yoğun ilgi var. Federasyon ve dernek olarak bölgedeki bütün etkinliklere katılıyoruz. Geçen hafta federasyonumuzun Giresun Görele’de bir etkinliği vardı. Kulüp üyelerimiz hep beraber ordaydık. Kulübümüz Trap atışlarında birinci oldu. Önümüzdeki haftalarda yine etkinliklerimiz olacak. Bizim esas buluşmamız 13-14-15 Haziran’da gerçekleşecek. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek Avcılarla Beyyenice köyünde toplanacağız. Şimdiden tüm Çarşambalıları bu etkinliğe davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sezer,  gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler vererek, “Etkinlikte şuanda 120’ye yakın Av Köpeği var. İlerleyen günlerde bu sayının 150’ye çıkmasını bekliyoruz. 150 Av Köpeği’ni burada yarıştıracağız. Yarışma için İzmir’den hakemlerimiz geldi. Hakemlerin eşliğiyle meraya yerli bıldırcınları salıyoruz. Ve yarışmaya dahil olan köpeklerimizi ırklarına göre yarışmaya alıyoruz. Herkes kendi branşın da ayrı ayrı yarışacaklar. Belirli kriterler var bu kriterlere uyan köpekler birinci oluyor. Birinci olanlara madalyaları, kupaları, mamaları şampiyon mama tarafından hediye edilecek.” dedi.
 

Çarşamba İlçesi’nde düzenlenen etkinliğe birçok il ve ilçeden büyük ilgi vardı. Amasya ilinden 3  Kardeş Mera av şenliklerine katılmak üzere gelen Avcılardan Amasya'lı Avcı Erdoğan Olgaç (77), Av ve avcılığa büyük meraklarının olduğunu, bu merakın babadan oğla geçtiğini belirterek, “
Avcılık bizde babadan oğla geçti. Üçkardeş Amasya’dan Çarşamba’ya av için geldik. Bu avcılık merakı sayesinde sizin gibi dostlarla tanışıyoruz. Avcılık usulüyle yapılırsa; Dostluk, merhamet ortamını sağlamak demektir. Bizler avcılığı babamızdan zamanında gördük ve büyük merak duyduk. Avcılık aslında ikinci planda asıl amaç doğada olmak. Avcılıkta bir şeyler vurmak aslında o kadarda önemli değil. Amaç yeni insanlarla tanışmak bu tür etkinliklerde olmak. Avcılar atıcılar kulübü geçen yıl Beyyenice köyünde böyle bir etkinlik düzenlenmişti. Bu senede burada toplandık" şeklinde konuştu.

İzmir’de Beden Eğitimi öğretmenliği yaptığını belirten ve Avkıf Federasyonu Hakemi Hakan Tokmer, "Organizasyona elimizden geldiğince destek vermek için buradayız. Çok güzel bir enerji var Karadeniz’de. Burada arkadaşların bizi karşılaması, organizasyon, yapılan şenlik mükemmel ve 3 senedir Karadeniz’e geliyorum. Gün geçtikçe daha iyi olduğunu ve gelişmelerin hızlı adımlarla ilerlediğini görüyorum. Bu sevindirici tabi tüm Türkiye için. Köpek kalitesi, arkadaşların konuya bakışı birçok gelişmeler var. Federasyonumuz da bu konuda Karadeniz Bölgesine karşı çok hassas. Avkıf olarak Karadeniz’e çok önem veriyoruz. Tabi tüm Türkiye’ye önem veriyoruz ve her şey zamanla ilerleyecektir. Fakat Karadeniz de adımlar gerçekten büyük. Arkadaşların ilgisi, enerjisi çok büyük.” şeklinde konuştu.

Hakem Hakan Tokmer şöyle devam etti; “Yarışma köpeği ile av köpeği arasında farklar var eğitimleri açısından. Şimdi Çarşamba da ilk kez bu organizasyon yapılıyor. Biz eleme ve puanlama yaparken bu köpeklerin durumlarına ve buranın şartlarına göre değerlendirme yapıyoruz. Çünkü av köpeklerinin yarışma performansları biraz daha değişik. Burada yarışma şartları geliştikçe, arkadaşlarımız yarışma şartlarını öğrendikçe köpekler daha profesyonelleşecek ve sahipleri daha profesyonel olacak. Tabi ki çok daha kaliteli yarışmalar göreceğiz. Şuanda ki yarışmada gayet iyi köpekler var. Sahiplerinin merakı iyi ve av köpekleri de iyi. Burada av köpeği olan avcı arkadaşlar bu yarışlara ilk kez giriyorlar ve ilgi de mükemmel.  Hiçbir sıkıntımız yok o konuda. Herkes eğleniyor diye düşünüyoruz, bizde güzel bir yarışma geçiriyoruz sıkıntımız yok.” dedi.

Mera Av Köpekleri yarışmasında büyük ve küçük köpekler kategorilerinde akşama kadar meraya salınan bıldırcınlar avlandı. En iyi koku alan, av yapan ve sahibinin komutlarını dinleyen av köpekleri hakemler tarafından belirlenerek Hakem heyetine sunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda büyük ve küçük yaş av köpeklerinde dereceye giren av köpeklerine sponsor olan firmalardan köpek maması, malzemesi ve kupaları verilerek tören sona erdi.

HABER-FOTO: Sema Nur KOÇAKER - Mustafa CİVELEK - Sezer ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber