Atık Maddelerle Tablolara Hayat Veriyor

Atık Maddelerle Tablolara Hayat Veriyor
Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde El Sanatları Eğitmeni olarak görev yapan 42 yaşındaki tasarımcısı Bahar Değirmenci, topladığı yosun, ağaç dalları, midye kabukları, bitkiler, kuş tüyleri ve ölü böceklerle tablolara hayat veriyor

19 Mayıs İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Eğitmeni olarak görev yapan tasarımcısı Bahar Değirmenci, yaptığı eserlerle Kızılırmak Deltası'nı anlatmaya çalıştığını fakat destek göremediği için de büyük projelerini gerçekleştirememekten yakınıyor.

Ailece doğayı çok sevdiklerini ve değer verdiklerini söyleyen Değirmenci,” İlgim, ailedeki herkesin doğaya olan merakından gelişti. Doğayı çok seviyorum ve çok değer verdiğim için bir şeyler yapmak gerektiğini düşünerek başladım. Çocukluğumdan beri merakım vardı fakat son 5 sene içerisinde doğadan topladığım her türlü atık maddeleri kullanarak onları canlı tutmaya çalışıyorum. Doğada bulunan her şeyi kullanıyorum. Ölmüş böcekler, dallar ,taşlar doğada hoşuma giden orijinal olan ne varsa onları bir bütün içerisinde , kompozisyon içerisinde çalışmalarımda yer veriyorum. Samsun’da 3 tane sergim oldu. Bunun yanında yeni bir çalışma içerisindeyim. Samsun ve Ankara’da iki sergi açmaya niyetim var. Bu sergilerim diğerlerinden daha farklı olacak.Bu sergimde büyük ağaçları götüreceğim, bir orman havası vereceğim. Mekanın ara boşluklarında ağaçlar bütün bir şekilde üstündeki hayvanları ile birlikte bulunacak. Tema olarak doğa ve kuş cenneti olacak."dedi.

Bu işin hem sevgi, hem de bütçe ile olduğunu, Samsun'u ve kuş cennetini en iyi şekilde tanıtmak istediğini belirten Değirmenci,"Bu sevgiyle yapılan bir şey biraz da bütçe gerekiyor. Bütçe olmadan da olmuyor. Ben istiyorum ki, Samsun’u ve Kuş Cennetini en iyi şekilde tanıtıyım, tanıtırken de büyüklerimden destek alıyım. Çünkü memleketimi çok seviyorum. Bazı sanatçıların devletten destek aldıklarında daha güzel şeyler ortaya koyduklarına inanıyorum. Benim de bu anlamda desteğe ihtiyacım var. Bu konu ile ilgili Samsun Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşme fırsatım olursa kendilerinden destek isteyeceğim. Onların kuş cennetine , doğaya çok önem verdiğini biliyorum fakat kendimi bir türlü onlara duyuramadım. Sanatıma da, kendime güveniyorum. Eğer destek bulabilirsem, doğa, kuş cenneti ve Samsun hakkında yapılması gereken ne varsa ben varım. Bana destek versinler yeter."diye konuştu.

atik-maddelerle-tablolara-hayat-veriyor-1.jpg

atik-maddelerle-tablolara-hayat-veriyor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel