ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

Yazayım mı, yazmayayım mı diye düşündüm.

3 Mayıs 2017 tarihli Samsun'da yayımlanan bir gazetenin spor sayfasına bakarken, Çarşambaspor bu gün toplanıyor yazısını görünce ŞOK oldum.

BAL Ligi geçen hafta son bulmasına rağmen kulüpten tüm oyuncularına ve alt yapıdan A Takımına yükselen seçmelere katılacak olan futbolcular için mesaj çekilmiş.

Güya Mayıs ayı içinde seçme olacakmış ama çekilen mesajda ise 3 Mayıs 2017' ye de tarih vermişler. Şimdi insanın düşünesi geliyor da; Her yıl 3- 5 yıllık projeler diyerek sezona giriliyor. Ayrıca sezona bir ay kala takım kuruluyor. Ama nasıl oldu da böyle bir şey gelişti?

Sebebi belli. Geçenlerde futbolcuların paralarını alamadıklarını sosyal medya da açıklamaları kulübü töhmet altında bırakmıştır.    Kulüp Başkanı Basın açıklaması yapsa da bu da yeterli olmadı.

Bu sıkıntıyı çözmek için kamp ve seçme bahanesi ile eski futbolcuları toplama kararıdır.

İşte Amatörün çilesi budur. Amatörlerde hiç bir futbolcuyla sözleşme yapılmaz. Sadece sözle sözleşme yapılır. Sıkıntı bu noktadadır.

Her futbolcu ile özel bir protokol yapılsa bu sıkıntılar olmaz. Şimdi problem olan bu futbolcular katılır mı bilmem. Katılmazlarsa da sıkıntı yok.

TFF' ye 2.500 TL. yatırarak lisanslarını alabilirler. Ama şu gerçeği söyleyebilirim. Çarşambaspor' da en çok iki topçuyu tanırım. Gerisini tanımam. Fakat ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Futbolcuların para alamadık sözlerini araştırdım, burada iletişim kopukluğu olduğu kanısındayım. Çarşambaspor' da kimsenin parası kalmaz, kalmamıştır da. Burada oyuncularla lig bitmeden bir toplantı yapılıp, tarih verilseydi bu sorun olmazdı. Anlaşılıyor ki; Oyuncuların görüşü alınmamış.

Futbolcular hakkında bunları dile getirirken kimseye de yağcılıkta yapmıyorum.

Yöneticileri de savunmuyorum.

Amatör futbolcunun aldığı ücret az çok bellidir. Trilyonlar da almıyorlar. Tüm sigorta da olmuyorlar. Onların geçimleri de futboldan. Durumu iyi olanda, kötü olan da var. En azından biraz verilseydi, geri kalana da süre ve tarih verilseydi bunlar yaşanmazdı diye düşünüyorum.

 Futbolcu paraya oynar. Takım lig de kaldı, oyuncuları seçen, getiren ya hocadır ya yöneticidir. Bunlar alındıklarında ne konuştunuz bilinmez ama şartı başta koysaydınız bu dertler yaşanmazdı.

Ayrıca para kaynağınız Başkanların emri ile çıkılıyorsa orada da sıkıntı olabilir.

Şimdi adama demezler mi; 2023'te Süper Lig hedefi deniliyor. Sen daha amatörde para sıkıntısı yaşıyorsun, Süper Lige çıktığında neler yaşanır diye sormazlar mı?

Şimdi ben size bir şey anlatayım. Siz sadece Kastamonu spor ve Tokat Erbaaspor'u araştırın. Hangi konumdan nereye geldiklerini kısa zamanda başarıyı nasıl yakalamışlar onu bir araştırın. Gerçekleri söylemek sizlere farklı gelebilir ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir söz vardır.

Konuşturmayacaksın. Başka diyarlardan buraya para kazanmak için gelen futbolcuya hakkını alın teri soğumadan ödeyeceksin. Onları buraya siz çağırdınız onlar da geldi. Yoksa kendi kendilerine mi geldiler?. Bu sezon bazı takımlar parasız da top oynattılar. Her şey para da değildir ama getirdiğin Hoca, bol kepçe vaad ederse olacağı budur.

Bazı oyuncular hakkında konuşulan sözler de yanlıştır. Deniliyor ki; Cenaze de cebine para koyduk, bu söz ne kadar ayıp!. Siz bu oyuncuyu ara transfer de alırken konuşulan parayı verdiniz mi de bu söz gazetelerde yazılıyor.

Burada hem futbolcu, hem de yöneticiler yanlış yapmışlardır. Ama telafisi tabii ki vardır. O da uzlaşmadır, iyi niyettir. Gelecek sezona erken girdiniz hatırlatırım.

Buna en iyi örnek; Amasyaspor, Ladik Belediye spor'dur onlar bu hatayı yaptı onlar gibi bu gidişle  örneği erken patlarsınız. Çarşambaspor bu konularla gündeme gelmemelidir. Bu konular çözülür konumdadır, hayırlısı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi