Ataya Saygısızlığa Polis Tepkisi

Ataya Saygısızlığa Polis Tepkisi
10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri esnasında saygısızlık yapan bir genç Polisin tepkisini çekti. Genci durduran Polise vatandaşlardan da olumlu tepkiler gelmesi görenleri sevindirdi

10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri esnasında yaşanan olay herkesi önce şaşırttı sonra tepki gösterilmesine neden oldu. Törenlerin başlaması akabinde saat 09.05 te Atatürk için çalmaya başlayan sirenlerle birlikte herkesin saygı duruşuna geçtiği esnada bir gencin umursuzca yürüyerek gitmesi Polisin tepkisini çekti. Saygı duruşu esnasında saygı duruşuna aldırmayan genci Polis memurları durdurarak sirenlerin ve İstiklal Marşının okunarak tamamlanmasına kadar bekletti.

Saygı duruşunun sona ermesi ile gencin üzerini arayan Polis memurları M.K, olduğunu belirledikten sonra M.K isimli gence, "Sirenleri duyduğun halde neden yürüyorsun. Bu ülkeyi kurtaranlara saygın yok mu?. Neden saygı duruşunda durmuyorsun?" soruları üzerine M.K isimli genç, " Meydan da neden tören yapıldığını bilmiyorum. İşim ve çok acelem vardı, o yüzden yürümeye devam ettim" sözleri  şaşkınlık yarattı.

M.K isimli genç hakkında Polis ve çevrede ki vatandaşlar, "Sen ülkendeki en önemli günün, en önemli kişinin önemini ve anlamını nasıl bilmezsin. Atatürk olmasaydı bu gün o işe gidemezdin. Ayıp değil mi?. Hele hele meydan da ne yapılıyordu bilmiyorum diyerek bu günü unuttum veya görmedim bahanen hiç bir dürüstlüğe sığmaz. Genç olacaksın birde bu günü ve anlamını nasıl unutursun" dedikten sonra şimdi gidebilirsin diyerek M.K isimli genci gönderdiler. Durumu gören vatandaşlar ise gence "Ayıp ayıp bir de genç olacaksın. Bu Ülkenin Kurtarıcısı ve şehidine saygısı olmayanın, bu ülkede yaşaması bile hata" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Cihan ÖZTÜRK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber