ATATÜRK KUPASI’NDA ŞAMPİYON İLKUMUT

ATATÜRK KUPASI’NDA ŞAMPİYON İLKUMUT
15-19 Mayıs Gençlik haftası Etkinlikleri kapsamında planlanan faaliyetler programında Çarşamba’da ki gençleri ve halkına yönelik düzenlenen,

 Çarşamba Kaymakamlığı Atatürk kupası futbol turnuvası final müsabakaları fair-play çerçevesinde centilmence dostluk içinde tamamlandı.

İlçede ki kurum ve kuruluşlar, okullar, özel şirketler ve STK'lar arasında düzenlenen 17 takım 36 müsabaka,255 sporcu katılımları ile 4 hafta süren turnuva güzel bir final ile sonuçlandı.Günün ilk maçı olan üçüncülük müsabakasında Devlet hastanesi, Anadolu gençlik derneğini 3 – 0 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu.Final müsabakasında ise Özkar sürücü kursu – İlkumut takımları karşılaştı. Müsabakanın normal süresi 0 - 0 bitti. Penaltılar sonucunda ise İlkumut 5 – 4 kazanarak turnuvanın şampiyonu olurken, Özkar sürücü kursu 2. oldu. Turnuvanın en centilmen takımı Çarşamba Telekom takımı seçildi. Müsabakalardan sonra dereceye giren takımlara kupa, madalyaları ve çeşitli hediyeler verilirken müsabakaları yöneten hakemlere, sağlık personeline, Turnuvaya katkı ve desteklerinden dolayı plaket verildi.

2016 yılı Atatürk kupası futbol turnuvası şampiyonu olan İlkumut takımına kupa madalya ve ödüllerini İlçe Kaymakamı Caner Yıldız verdi.

İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, ödül töreninde yaptığı konuşmada " Kurumlar, kuruluşlar, okullar, özel şirketler ve vatandaşımızın kaynaşması sporla daha çok ilgilenmesinin en güzel örneklerinden biri olan ve 5 yıl aradan sonra Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürümüz organizatörlüğünde yeniden başlayan Kaymakamlık Atatürk kupası futbol turnuvası fair play çerçevesinde centilmence dostluk içinde adına yakışır şekilde geçtiğini turnuvanın amacına ulaştığını belirterek birlik ve beraberliği geliştirmek için bu tür faaliyetleri sürekli hale getireceğiz" dedi. "

Kurumların birbirleriyle kaynaşıp, centilmence mücadele etme fırsatı bulduğunu vurgulayan Yıldız, bu tür organizasyonlara güzel bir kaynaşma ortamı sağlandığını söyledi. Turnuvada kaybedenin olmadığını kaydeden Yıldız,"Burada önemli olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmektir" diye konuştu. Yıldız konuşmasının sonunda turnuvanın kaybedenini olmadığını katılan ve katkıda bulunan bütün takımlara ve sivil toplum kuruluşlarına turnuvanın hazırlanmasında başta Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürü İlkay Aydın ve personellerine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe müdürü İlkay Aydın ise "İlçemizin adına yakışır geçen turnuvanın Gençlik Haftasını denk gelmesi hasebiyle ismini Atatürk kupası olarak koyduk.Buradan bu güzel hafta da, bize burada güzel anıları yaşamamıza sebep olan başta Atatürk ve silah arkadaşları,vatanın her karışında nöbet tutan ve canını vermiş güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz.Ayrıca başta bu imkanları bize sunan gençlik ve spor bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve tüm bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Çarşamba İlçemiz de kendine yakışır güzel görüntüler ve dostluk beraberlik içinde,spora yakışır görüntüler verdiler, onlara da ayrıca teşekkür eder, bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtmek isterim.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber