Atakum’daki dereler ıslah ediliyor

Atakum’daki dereler ıslah ediliyor
Atakum’da yaşanan sel felaketinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan dere ıslah ve köprü çalışmalarını son derece yerinde bulduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Yapılanları sevinç ve m

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Affanlı ve Çobanlı Dereleri’nde yapılan ıslah ve köprü yapım çalışmalarının son derece sevindirici olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Yıllardır alınmayan önlemler nedeni ile ilçemizde yağan her yağmurda yüreklerimiz ağzımıza geliyordu. Düşünün ki son selde Atakum Belediyesi, başka hiçbir işe bakmaksızın bütün aracı gerece ve insan gücü ile 2 ay uğraşarak, selin getirdiği zararı bertaraf etmeye çalışmıştır. Ben istiyordum ki, Samsun’un sele karşı bir planı, bir senaryosu olsun. Bunun sürekli dile getirerek, hep birlikte çözüm üretelim dedim. Bizim ortaya koyduğumuz tutarlılık, diğer kurumların gösterdiği duyarlılık sayesinde konunun çözümü için ilk adım Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy tarafından atılmıştır. Onun başkanlığında, konu ile ilgili tüm kurumların da katılımıyla oluşturulan ‘Taşkın Kurulu’ sel sorununun çözümü konusunda ortak akıl yürütmeye ve sonrasında önemli çalışmalar yapmak için harekete geçmeye başlamıştır. Selden en çok etkilenen yerler başta olmak üzere sürdürülen bu çalışmalarla artık değişen mevsim şartları gereği yağan yoğun yağmurların oluşturduğu seli önleyebileceğiz. Böylece düşen her damlada artık yüreğimiz ağzımıza gelmeyecektir. Halen yapımı süren bu ıslah çalışmalarından Atakum büyük kazanımlar elde edecektir. Atakum’da yapılan her planlı çalışma ilçemize yakışmakta ve değer katmaktadır” dedi.

Kuru Zeytin Deresi’nde de çalışmaların başlatıldığına, buranın ilçedeki en büyük ve taşkın felaketinin yoğun yaşandığı önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Burma, “Havaların da güzel gitmesi ile hızlı bir şekilde sürdürülen çalışmalar sonunda bu kış derelerden oluşan taşkınlar konusunda rahat edeceğimize inanıyorum. Ancak konunun tam olarak çözüme kavuşabilmesi için yüzeysel suların denizle buluşturulması ve Karayolları bakslarının suyu geri tepmeden taşıyacak hale getirilmesi gerekmektedir. Bu sorunların da zaman içerisinde çözüleceğine inancım tamdır. Konu ile ilgili çalışan bütün kurumlara Atakum halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir