ATAKUM’A 2 İSİM, İLKADIM’A KURNAZ!

ATAKUM’A 2 İSİM, İLKADIM’A KURNAZ!
Yaklaşan Yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday yarışı kızılştı. Özellikle AK Parti de aday belirleme süreci sır gibi sürdürülürken belirlendiği iddia edilen isimler dikkat çekiyor.

2024 yerel seçimler öncesinde AK Parti Samsun Atakum Belediye Başkan Adaylığında aday adayları arasında aday olma yarışı güç savaşlarına dönüşürken belirlendiği iddia edilen isimler ise Pazar gününe kadar sır gibi saklanmaya çalışılıyor. Bu minvalde Samsun’un en dikkat çeken ve muhalefet partilerden geçmişte oluşan Millet İttifakından CHP adayı Cemil Deveci iken bu seçimde kesinlikle kazanmak istenen ilçede AK Parti aday için ince eleyip sık dokuyor.

AK Parti Atakum Belediye Başkan adayını belirlemek için adaylar arasında çalışmalarını sürdürürken AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve Çiğdem Karaaslan’ın Atakum Belediye Başkanlığı için iki isim üzerinde durdukları iddia edildi. Atakum için ilk olarak tercih edilen ve kendisi halen Ak Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya’nın eşi nedeni ile Atakum’ a dönmek istediği için aday gösterilmesine sıcak bakıldığı iddia edildi.

Bu arada yine Atakum için bir diğer isim ise AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan eski Vekili Turan Çakır’ın adaylığının da gündemde olduğu Serinkaya’nın Genel Merkezde kalmasından yana tavır alındığı takdirde Çakır’ın Atakum’ da kesin aday olarak belirlenerek Pazar günü açıklanmasına kesin bakıldığı iddia edildi.

Bu arada AK Parti kazanmak için yoğun mesai harcadığı ilçelerden bir diğer büyük ilçe ise İlkadım İlçesi olduğu biliniyor. İlkadım ilçesinde kesin olarak Eski AK Parti İlkadım İlçe Başkanı ve yöneticilerinden olan İhsan Kurnaz’ın aday olarak belirlendiği de ayrıca iddialar arasında yer aldı. Pazar gününe kadar aday listelerinin belirlenmesine kesin gözle bakılırken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son ana kadar bu isimlere sıcak baktığı ancak küçük bazı değişikliklere gidebileceği için isimlerin açıklanmadığı gibi sır gibi saklanması talimatının da olduğu dillendiriliyor.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir