ATAKUM ZABITASINDAN DENETİM

ATAKUM ZABITASINDAN DENETİM
Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kömür satışı yapan iş yerleri ile sitelerde denetimlerine hız verdi.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bölgemizde vatandaşlarımızın kışın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Zabıta Müdürlüğümüz denetleme çalışmalarına başladı. Kömür satışı yapılan iş yerlerimizde gerek satış belgeleri gerekse satılan kömürlerin kilo bazında standarda uygunluğu denetlenmektedir” dedi.
Başkan Taşçı ayrıca merkezi ısıtma sistemi olan site ve apartmanlarda da denetleme çalışmalarının yapıldığına dikkat çekerek, "Binalarda baca filtreleri, kazanların düzenli bakımının yapıldığına dair belgeler ve apartman görevlilerinin ateşçi belgesinin olup olmadığına bakılıyor" diye konuştu.
Denetleme sonucunda eksikliklerine rastlanan iş yerleri ve sitelere 7 günlük süre verildiğini, bu süre sonunda hala eksikliklerin giderilmemesi durumunda yasaların öngördüğü ölçüde yaptırım uygulayacaklarını da belirten İshak Taşçı, "Zabıtamız halkımızın gözünde ceza kesen değil yasalar nezdinde ilçede huzurun ve güvenliğin hakim olması için belediyemiz ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi görmektedir. Gönlümüz asla cezai uygulamalardan yana olmamakla birlikte gerek çevre temizliği gerekse bu tarz binalarda ve çevresinde oturan vatandaşlarımızın da can güvenliğini düşünmek zorunda olduğumuzu da ifade etmek isterim. Atakum’da denetimsiz hiçbir iş yeri ve bina kalmayacak şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda halkımızın da bize destek olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş