Atakum Belediyesi Yeşil Adım uygulaması

Atakum Belediyesi Yeşil Adım uygulaması
Atakum ilçesindeki okullarda sahnelenen tiyatro oyunu ile bir haftada 5 bin çocuğa ulaştıklarını söyleyen Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Daha yeşil bir Atakum, daha duyarlı çoc

Atakum Belediyesi Yeşil Adım uygulaması kapsamında, geri dönüşümün önemini ve çevreye karşı duyarlılık bilincini aşılamak için ilçedeki okullarda sahnelenen tiyatro oyunu ile 1 haftada 5 bin öğrenciye ulaşıldı.
Atakum Belediyesi tarafından sürdürülen ve ilçedeki yeşil alanların arttırılmasının planlandığı ‘Yeşil Adım Projesi’ kapsamında, ilçedeki ilkokullarda bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Okullarda sahnelenen tiyatro oyunu ile miniklerin çevre konusunda duyarlılık kazanmasının hedeflendiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ağaç yaşken eğilir sözünden hareketle, çocuklarımızın bilinçlendirilmesini, bilgilendirilmesini önemsiyoruz. Bu anlamda, Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki ilkokullarda tiyatro oyunu sahneletiyoruz. Yeşil Bir Gelecek Kalemin Ucunda adlı tiyatro oyunu ile bir haftada 5 bin öğrenciye ulaştık. Oyunun sonunda öğrencilerimize tohumlu kalemler hediye ettik” diye konuştu. 

20171027aw209084_02.jpg20171027aw209084_03.jpg
Çocukların çevre konusunda duyarlı bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çeken Başkan Taşçı, “Yaşam alanlarının hızla betonlaştığı günümüzde, yeşil alanların korunması, yeni yeşil alanların oluşturulması, hepimizin ortak görevidir. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluktan hareketle hayata geçirdiğimiz ‘Yeşil Adım Projemizi’ hızla devam ettiriyoruz. Çocukların da bu konuda ciddi bir desteği var. Çevre konusunda duyarlı bireylerin yetişmesi için fidan dikim kampanyaları, bilgilendirme çalışmaları ve kapsamlı projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. İlçemizdeki okullarda gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme odaklı etkinliklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir