Askerlik Şubesi Samsun’a mı taşınıyor?

Askerlik Şubesi Samsun’a mı taşınıyor?
Mevcut binanın yeterli olmadığı için yeni bina yapımı düşünülen alana yeni proje tamamlanana kadar geçici bina aranıyor. Bulunamadığı takdirde Askerlik Şubenin kapanacağı iddiaları gündeme geldi.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA
1953 Yılında Çarşambalılara Sungurlu Mahallesi Hamam Sokak’taki Çarşamba Askerlik Şube binasında yıllardır Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerine hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl Milli Savunma Bakanlığınca Çarşamba Askerlik Şubesinin “kullanıma elverişli değil” raporu verilmesi ile Askerlik Şube yetkililerinin ilçede geçici bir bina aradığı öğrenildi. “Kullanıma elverişli değil” raporuyla birlikte yeni askerlik şube binasının yapımı gündeme gelmiş ancak yeni bina yapımının tamamlanmasına kadar ilçe de geçici bir bina bulunması çalışmalarına başlanılmıştı. Şube yetkililerinin ilçede girdiği arayış sonucunda gözlerin ÇTSO binasına çevrildiği belirtiliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; geçtiğimiz aylarda yeni hizmet binası tamamlanarak kendi binasına hizmet vermeye başlayan SGK İlçe Müdürlüğünün 2009 yılından bu yana hizmet verdiği Ticaret Borsası ve ÇTSO binasının altında ki yerin Askerlik Şubesi olarak kullanılması için girişimlere başlanıldı. Bu noktada Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’ın Askerlik Şubesinin Çarşamba’da kalması için bu isteğe olumlu yaklaştığı ve Şubenin geçici olarak yeni bina yapımı tamamlanana kadar burada kalmasında sakınca olmadığını ve şubenin taşınabileceğini belirttiği öğrenildi.

Çarşamba Askerlik Şubesinin mevcut eski binasının yıkılarak, yeni bir binanın yine aynı yere yapılması süreci tartışılıp çalışmalar bu yönde sürdürülürken, süreçte kullanılacak başka alternatif ek bina bulamayan Askerlik Şubesi yetkilileri, aksi taktirde Şubenin kapatılarak Samsun’a taşınmasının da gündeme geldiği belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ÇTSO Başkanlığına yeni başlayan ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz’ın, SGK’nın boşalttığı ve Askerlik Şubesinin kullanması için Kazım Yılmaz tarafından olur alınan yer için ‘AB Projeleri ve başka çalışmalar için büro yapmayı planladığı ve bu nedenle Askerlik Şubesinin bu binaya gelmesini istemediği kendisinin alternatif bir bina arayışına girdiği’ iddia ediliyor.

Konu ile ilgili Ahmet Yılmaz’ın Belediye Başkanından yardım istediği ve Belediyenin Askerlik Şubesi için geçici bir bina bulunmasında veya mevcut Şube binasının Belediyece yıkılarak yeniden bina yapmasını ve Askerlik Şubesine devredilmesini istediği iddia ediliyor. Bu gelişmeler tartışılırken konu ile ilgili olarak Askerlik Şubesi yetkililerin bina bulanamadığı takdirde İlçe Askerlik Şubesinin kapatılarak, Samsun’a taşınacağı iddiaları geçtikçe ağırlık kazanmaya başladığı iddia edildi.

Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerine hizmet veren askerlik şubesinin Çarşamba’da kapatılarak Samsun’a taşınması fikri ise konuya duyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, “Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerine hizmet veren Çarşamba Askerlik Şubesine ilçede ki yöneticiler bir bina veremiyorlar mı?. İlçede onlarca boş bina varken neden konuya idareciler duyarsız kalıyor. Şubemiz kapatılınca en küçük bir iş için Samsun’ a mı taşınacağız. Çarşamba bu kadar sahipsiz mi kaldı?” sorularını sorarak tepki göstermeye başladıkları belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber