Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Asker ciddi olmalıdır ama…

Asker ciddi olmalıdır ama…

 

Aslında bu gün yaklaşan Yerel seçimler öncesi aday olma ihtimali olan isimleri birazcık kıyısından köşesinden ilk izlenimleri yazmayı planlıyordum ki….

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Akçakale ziyaretini gördüm. Akçakale’liler son birkaç haftadır diken üstünde olduğunu ve kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını beyan ederek isyan ediyorlardı. Sonunda Hükümette ki bakan ve Milletvekillerinden önce Genelkurmay Başkanı Akçakale ve civarda ki birlikleri ziyaretleri dikkat çekti. Özellikle Akçakale’de ki ziyaretlerde vatandaşların askere olan sevgisi gerçekten de görülmeye değerdi.

Dünya da adından söz ettiren ve düşmanın korkulu rüyası olan TDSK son yıllarda beklenenden fazla sarsıldı. Bu sarsılma bu güne kadar konularını iddialarını hiçbir gün sözünü bile etmediğimiz konulardadır. Bana göre bu süren olayların yapılmasına değil yapılış şeklini hiçbir zaman destek vermedim.

Çünkü askeri kendi ülkemiz içinde böylesi çarşaf çarşaf haberlerle ve televizyonlarda dizi filmi gibi her gün göstere göstere yok böyle, yok şöyle diye diye haber yapılmasına, çok kırgınım ve kızgınım. Asker içinde hatası, yanlışı olan varsa bunu hükümetler ve askerler kendi içlerinde sakin bir şekilde halledilmeliydi. TSK bu kadar yerle bir edilmemeliydi. Milletin güveni sarsılmamalıydı. Bu benim görüşüm herkes katılır veya katılmaz. Ama Dünyanın önünde adını bile duyduğunda titrediği TSK nın böylesi yıpratılması hiç ama hiç hoşuma gitmediği için bu olanları tasvip etmedim etmeyeceğim de…

Her neyse dönelim Özel ziyaretine. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Akçakale ziyareti çok özeldi aslına bakılırsa. Burada ki insanlarımız Özel’i görünce güçlerini ve TSK nın gücünün ne kadar büyük olduğunu bir kere daha hatırladı ve heyecanla Özel’i herkes kucakladı. Buraya kadar çok güzel. TSK’ nın gülümseyen sıcak yüzünü halka göstermek güzeldir. Ama bomba düşmüş, korku ve endişe içinde ki halkın içinde ki bu asker gülümseme başka geldi bana. 

Sayın Genelkurmay Başkanı Özel’in yaptığı açıklamalarını ise hayal kırıklığı ve hüsran olarak gördüm. Çünkü Genel Kurmay Başkanı açıklama yaparken söylediği şu cümleler beni bile endişelendirdi. Sade bir vatandaş olarak güçlü bir ordunun başı olan Genel kurmay Başkanı şunları belirtiyor: Suriye bir bomba attı mislini aldı. Devam ederse daha kötü olur. Değil mi? (Gülümseyerek).

Bu gövde gösterisi veya güç gösterisi olabilir. Ama bana göre SAVAŞIN YÜZÜ de sözü de soğuktur. Bunu dile getiren bir Genelkurmay Başkanı ise ve halk güven vermek istiyorsa ciddi ve kararlı bir dille söylemelidir. Ki düşman bunu vatandaşa şirin görünmek isteyen bir Genelkurmay Başkanı mı, yoksa güçlü bir Ordunun başı olarak mı söyledi diyerek şaşkın kaldılar.

Ordunun sözü daima kararlıdır ve başında ki isimde kararlıdır. Savaş söyleminin adı bile soğuktur. Bir savaşı poyun gibi görüp gülerek konuşan bir Genelkurmay Başkanının ne yapmaya çalıştığını en azından ne ben ne de orada ki vatandaş anlayamadı.  Ciddi mi, yoksa şaka mı yaptı. Buna kim karar verecek. TSK nın bu kadar gayri ciddi görüntüsü bana göre hiç hoş değil. Gülünecek yer başka, ciddi olunacak yer bambaşka. Kimseye ders vermek değil amacım. TSK da ki değişimi çoğunun yanlış anladığını düşünmemdir. Yanlışsam özür dilerim.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi