'AŞI SIRANIZ GELDİ' MESAJLARINA DİKKAT

'AŞI SIRANIZ GELDİ' MESAJLARINA DİKKAT
Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, 'Aşı sıranız geldi' içerikli sahte mesajlara yönelik vatandaşlara uyarılarda bulundu

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Koronavirüs aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmasının ardından aşının belirlenen öncelik sırasına göre diğer kişilere  uygulanmaya başlandı. Sırası gelen kişilere Sağlık Bakanlığından gelen mesajların yanı sıra Siber Suçların, vatandaşları kandırmak için 'Aşı sıranız geldi'  SMS'leri gibi bir sürü dolandırıcılık yöntemlerini uygulanmasına karşı İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, sosyal medyada yayınladığı mesajla vatandaşları dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.
asi-siraniz-geldi-mesajlarina-dikkat-(2).jpgasi-siraniz-geldi-mesajlarina-dikkat-(1).jpg

Resmi bağlantılardan bilgi alın
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan  uyarıda, "Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilmiş izlenimi verilen “Aşı sıranız geldi.” içerikli sahte kısa mesaj ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Kısa mesajda yer alan linke tıklamayınız." yazısı yer alıyor. Aşı sırası gelenlerin ise bunu öğrenmek için her zaman 'turkiye.gov.tr, www.covid19asi.saglik.gov.tr ve enabiz.gov.tr' gibi resmi bağlantılardan bilgi alınarak emin olunması noktasında da uyarılarda bulunuyor.

HABER: Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir