Asgari ücretle çalışan güvenlikçiden örnek davranış

Asgari ücretle çalışan güvenlikçiden örnek davranış
Mersin'de bir şirkette asgari ücretle özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki Mehmet Kandemir,

örnek bir davranış sergileyerek, sokakta bulduğu ve içerisinde yaklaşık 30 bin lira para ile kredi kartlarının bulunduğu çantayı Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

Özel bir güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Kandemir, merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Göçmen Kavşağı'nda, yanında eşi ile birlikte mobiletle seyir halindeyken, yolun kenarında bir çanta gördü. Durup çantayı kontrol eden Kandemir, içerisinde yüklü miktarda para olduğunu fark edince hemen bir kenara geçip sahibine ulaşmaya çalıştı. Çantada paranın yanı sıra çok sayıda banka kredi kartı olduğunu da gören Kandemir, yanına annesi Fatma Kandemir'i de alarak Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Kandemir, içerisinde yaklaşık 30 bin lira para ve kredi kartları bulunan çantayı sokakta bulduğunu belirterek, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar'a teslim etti. Evli ve 1 çocuk babası özel güvenlikçiye bu örnek davranışından dolayı teşekkür eden İlçe Emniyet Müdürü, konuya ilgili bir emlakçının kayıp müracaatının olduğunu söyledi.

PARANIN SAHİBİ ÖZEL GÜVENLİKÇİYE SARILIP TEŞEKKÜR ETTİ
Para ve kredi kartlarını sayarak teslim alan polis ekipleri, daha önce kayıp müracaatı olan çantanın sahibi emlakçı Serkan Bardak'a ulaşarak Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı. Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldiğinde parasının bulunduğu haberini alan emlakçı, büyük bir sevinç yaşarken, çantayı bularak teslim eden özel güvenlik görevlisi Mehmet Kandemir'e sarılıp teşekkür etti ve "Hala böyle insanlar var mı?" dedi. Bulunan paranın, satacağı dairenin kaparosu olduğunu ve o para ile iş yerinin kirasını ödeyeceğini anlatan emlakçı Serkan Bardak, "Araçtan indim dükkan sahibine parayı verecektim. Baktım ki, arabada çanta yok. Çok kötü oldum, paradan umudumu kesmiştim. Kendisinden Allah razı olsun, işini gücünü rast getirsin, Allah gönlüne göre versin" diye konuştu. Özel güvenlik görevlisine cep telefonundaki yeni doğmuş çocuğunun resmini gösteren Bardak, "Sen bu çocuğun umutlarını yeşerttin, başka bir şeye gerek yok" şeklinde konuştu.

"33 YAŞINDAYIM 1 LİRA HARAM LOKMA YEMEDİM"
Bulduğu parayı Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ederek örnek bir davranış sergileyen güvenlik görevlisi Mehmet Kandemir ise, çantayı, eşine iş aramak için mobiletle giderken bulduklarını dile getirerek, içinde yüklü miktarda para olduğunu anlayınca sahibine ulaştırılması için polise teslim ettiklerini söyledi. Çantadaki parayı ilk gördüğü anda bile aklında farklı bir şeyin geçmediğini vurgulayan Kandemir, "Çünkü o para başkasınındı, bana ait değildi, haram bir paraydı. Emek sarf edilen bir para değildi. Onun için zerre kadar aklımdan kötü şeyler geçmedi. Ben bu paranın sahibini bulacağım ve teslim edeceğim diye düşündüm. Aklımdan geçen buydu. 33 yaşındayım, şu ana kadar 1 lira haram lokma yemedim, Allah da yedirmesin. Bu devirde hırsızlık yapıyorlar, kapkaç yapıyorlar, hiç mi vicdanları sızlamıyor? Bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Ahireti var. Yarın Allah'ın huzuruna çıkacağız, nasıl hesap vereceğiz. Burada bir çakmak ateşine dayanamıyoruz ki, oradaki ateşe dayanalım. Allah yedirmesin, bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu para benim değil, ben buna emek vermedim, bu para haramdır" dedi.

"ZERRE KADAR AKLIMDAN GEÇMEDİ, BEN ALLAH'TAN KORKARIM"
Kimsenin bir başkanın malında mülkünde gözü olmamasını isteyen Kandemir, "Bugün 100 lira için cinayet işliyorlar, adam öldürüyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar ben anlamıyorum. Hiç mi Allah'tan korkmuyorlar. Ben asgari ücretle çalışan bir güvenlik görevlisiyim. İsteseydim, bu parayı her türlü kullanabilirdim. Ama bu zerre kadar içimden geçmedi. Neden? Çünkü ben Allah'tan korkarım" ifadelerini kullandı.

Anne Fatma Kandemir de oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, oğlunun kalıcı iyi bir iş sahibi olmasından başka dileği olmadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir