Asgari ücrete yüzde 22 zam yapılması gerekiyor

Asgari ücrete yüzde 22 zam yapılması gerekiyor
Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ilk toplantısını yapıyor. Gözler yarınki toplantıya çevrilmişken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yılbaşından itibaren yüzde 22 oranında zam yapacağım' diyor. O zaman asgari ücrete yüzde 22

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın saat 14.00'te ilk toplantısını yapacak. CHP Genel Başkanı milyonlarca kişiyi ilgilendiren zamla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Yılbaşından itibaren yüzde 22 oranında zam yapacağım' diyor. O zaman asgari ücrete yüzde 22 zam yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ZAM NE KADAR OLACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği Maltepe Ekonomi Forumu'nda konuştu. Asgari ücretle ilgili açıklama yapan CHP lideri, "Sosyal yardımların yapılmasında dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye'nin gerçeğini de iyi bilmemiz gerekiyor. Aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı yaklaşık 8 milyon 600 bin kişi var. Peki aylık geliri 1000 liranın altında dul ve yetimler ise, 847 bin 643 kişi var. Önümüzdeki günlerde asgari ücret belirlenecek. Asgari ücret açlık sınırının altında. Devlet kendisi açısında enflasyonu yüzde 22.58 olarak belirledi. 'Yılbaşından itibaren yüzde 22 oranında zam yapacağım' diyor. O zaman asgari ücrete yüzde 22 zam yapılması gerekiyor. Sendikalar düne kadar iktidarın yanında yer aldı bu sefer asgari ücreti ne yapacaklar göreceğiz. Asgari ücretin ise vergiye tabii olmaması gerekiyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir